Ексклюзиви
четвер, 15 липня 2021 08:01

Іван Мартинюк підстрелив поліцейського

37-річного Івана Мартинюка із Києва арештували на 60 діб. Підозрюють у замаху на вбивство. 7 липня він стріляв із рушниці по поліцейських, які приїхали до його помешкання. Поранив патрульного й двох цивільних.

— Мартинюка затримали незаконно, бо підозру йому оголосили більш як за 24 години. Оскаржуватимемо рішення суду, — говорить адвокатка ­Тетяна Охрімчук, 37 років. — Іван не знав, що за його дверима поліцейські. Вони не представилися. І ми досі не бачили ухвали, яка дозволяла б їм проникати в житло.

У поліції кажуть, що патрульні прийшли до квартири орієнтовно о 10:30. Просили відчинити двері для проведення обшуку на підставі ухвали суду. Але гос­подар відмовився їх впускати. Погрожував.

Іван Мартинюк стверджує, що просив дочекатися адвокатів і надати ухвалу. Його проігнорували й почали ламати двері.

— Коли зрізали петлі на дверях, змушений був захищати свою родину зі зброєю. До пострілів жоден із поліцейських не показав свого посвідчення, — говорив Мартинюк на засіданні суду.

Раніше у той же день шість-сім невідомих прийшли до квартири Мартинюка з вимогою виселитися.

— Іван давно у судах захищає своє житло, — говорить брат підозрюваного Дмитро Гонюков, 49 років. — 2008-го він взяв кредит і вчасно не повернув. Банк звернувся до суду. 28 грудня 2019-го приватний виконавець Дмитро Ляпін ухвалив рішення про арешт квартири. Потім через електронну систему "Сетам" продав Вікторові Овчаренку за 2,6 мільйона гривень. Житло не мали права виставляти на продаж, ще тривали суди.

Мартинюк намагався оскаржити рішення, але заяву не розглядали через карантин. З травня 2020-го він забарикадувався у квартирі через погрози його виселити, кажуть рідні Івана.

Поранений поліцейський — 27-річний Сергій Василенко. Пострілом із мисливської рушниці йому роздробило кисть лівої руки. Мартинюка затримали зі штурмом.

Зараз ви читаєте новину «Іван Мартинюк підстрелив поліцейського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути