четвер, 07 червня 2007 07:05

Ігор Баранов зробив із арматури самопал

42-річний безробітний Ігор Баранов із селища Сутиски Тиврівського району Вінницької області просвердлив уздовж 40-сантиметровий шмат арматури. Один кінець її залишив завареним. Збоку пробив дірку. Трубку приклеїв скотчем до рукоятки старого іграшкового пістолета — отримав щось схоже на самопал.

Закінчивши майструвати, вирішив спробувати, як працює  пристрій. Вийшов на город, засипав порох, шріт і підпалив через маленьку дірочку. Пролунав постріл.

— Бачте, золоті руки, — хизувався чоловік перед друзями. — Он як стріляє.

Баранов родом із сусіднього села Ворошилівка. У молодості чоловіка тричі судили за крадіжки. Загалом мав відсидіти 15 років, але завжди виходив достроково. 16 років тому переїхав до Сутисків, одружився з хворою на епілепсію місцевою Оксаною, усиновив її 3-річного сина Олега. Згодом у родини народився син Ігор. Відтоді Баранов перестав красти, перебивався разовими заробітками. Дружина отримувала пенсію по інвалідності.

Про дробовика дізналася міліція з Гнівані. Самопал знайшли в серванті. Господар прикрив його газетами. Порох дружина сховала за кухонними шафками.

— Пістолет працює за принципом старовинної пушки, — каже заступник начальника Гніванського міськвідділу Олександр Корольов, 30 років. — На вигляд простий, але з нього можна вбити.

Експертиза підтвердила, що із самопалу стріляли. Баранов каже: зробив його для самооборони. 34-річна дружина Оксана підтверджує, що чоловік багато говорив про зброю, та купувати не збирався.

— Ми й не знали, що Ігор зробив пістолет, — каже сусідка Тамара Миколаївна. — Він добродушний, нам не мішає.

Баранову загрожує щонайбільше три роки умовно.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Баранов зробив із арматури самопал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути