Ексклюзиви
четвер, 21 січня 2010 23:02

Христина Гашко викинулася з вікна через недопуск до сесії

Автор: фото з архіву Христини Гашко
  Христина Гашко (друга зліва) святкує 18-річчя подруги разом з студентами Тернопільського медичного університету імені Горбачевського. Фото зроблене 15 грудня 2009 року
Христина Гашко (друга зліва) святкує 18-річчя подруги разом з студентами Тернопільського медичного університету імені Горбачевського. Фото зроблене 15 грудня 2009 року

15 січня з вікна восьмого поверху гуртожитку викинулася Христина Гашко, 18 років, першокурсниця Тернопільського медичного університету ім. Горбачевського. Її не допустили до складання іспитів, бо не відпрацювала пропуски.

— Христя завжди така весела була, всіх підтримувала. Якщо якісь неприємності траплялися, казала: "Не хвилюйся, все обов"язково налагодиться", — згадує подруга загиблої Юлія, 18 років. — Та перед 15 січня казала, що чотири ночі підряд їй снилася власна смерть. Ми заспокоювали. Казали, це знак того, що життя буде довгим.

Христина приїхала до Тернополя з міста Стрий Львівської області. Поселилася до гуртожитку N2.

— Жила у сусідній кімнаті з Альоною і Мільою, — розповідає Юлія. — Часто приходила до нас вчитися, святкувати іменини. На мій день народження, 15 грудня, я сиділа у кімнаті, читала конспекти. Опівночі зайшла Христя. Попросила допомогти пошукати сережку, яку начебто загубила наша подруга Олеся. Я пішла до них і здивувалася. Заради мене вони надули 18 повітряних куль, купили квіти, шампанське, запросили хлопців. Наступного дня я покликала всіх на святкування. Христина прийшла у чорних лакованих туфлях на високих підборах. Хлопців, які були у шортах, попросила переодягнутися у святкове.

За кілька днів до Нового року Христина принесла до гуртожитку великий букет квітів. Розповіла дівчатам, що їй освідчився хлопець.

— Особливих проблем із навчанням не мала, — продовжує подруга. — Єдине, часто хворіла, застуджувалася. Навіть у кімнаті в шарфику сиділа.

Під час першого семестру Христина Гашко пропустила багато занять. Мусила їх відпрацювати, щоб допустили до сесії.

Чотири ночі підряд їй снилася власна смерть

— Деякі викладачі у нас вимогливі, — розказує студент 22-річний Юрій, знайомий загиблої. — Не розуміють студентів, не йдуть назустріч. Навпаки, морально тиснуть, показують свою зверхність. Коли ми пояснюємо, чуємо у відповідь: "Ми теж були молодими, але вчилися".

Батькам Христини надійшов з інституту лист. Повідомляли про пропуски і про те, що доньку не допустили до сесії. Ті вирішили приїхати до Тернополя. Дорогою вітчим зателефонував падчерці.

— У п"ятницю я повернулася з центру, — каже Юлія. — Христі не було. Дівчата сказали, що вона з батьками по мобільному розмовляє, вийшла у коридор. Виглянула у вікно і побачила "скору".

Тіло Христини лежало на снігу. Навколо зібрався натовп. Першим загиблу помітив безпритульний, який порпався у смітнику.

— Я чув її останній крик, — говорить Юрій. — То був якийсь вереск. Потім побачив Христю на снігу. Лежала на спині.

Студенти вважають, що дівчина викинулася, бо її насварили батьки. Востаннє на мобільний Христині дзвонив вітчим.

— Вона їх поважала, завжди з ними радилася, — зазначає Юлія. — Вітчима шанувала. Казала, він замінив рідного батька.

Коли студентка викидалася із балкона, її батьки стояли у коридорі першого поверху гуртожитку.

Цього ж дня близько 22.00 з дев"ятого поверху гуртожитку Тернопільського технічного університету викинувся 20-річний Володимир Шайхутдінов. Напередодні він попрощався з друзями.

Зараз ви читаєте новину «Христина Гашко викинулася з вікна через недопуск до сесії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути