Ексклюзиви
четвер, 31 січня 2008 07:00

Григорія Коноваленка убив залицяльник онучки

О п"ятій вечора жителі села Сомкова Долина Переяслав-Хмельницького району Київщини замикають хати й бояться впускати гостей. Наприкінці 2007-го тут убили двох людей.

26 грудня сільський голова Василь Жук, 34 роки, побачив у кінці свого городу старі "жигулі" першої моделі. Машина належала Григорієві Коноваленку, 80 років. Весь день Жук телефонував господареві, а наступного дня разом із його донькою 54-річною Марією Лазаренко приїхали до двору Григорія Петровича.

— Стукав у двері, гукав, та ніхто не відчиняв, — згадує сільський голова. — Із Марією об"їздили всіх родичів, ніхто не бачив Григорія Петровича. Не думали, що він помер — ще крепкий такий дід був.

За кілька годин тіло Коноваленка знайшов онук Іван, 35 років. Порізане ножем воно лежало в гаражі, стіни якого були заляпані кров"ю. 28 грудня чоловіка поховали.

— У суботу в нас працювали міліціонери, — продовжує Василь Жук. — Їдемо селом і бачимо: йде дідова онука Тетяна Лазаренко попід руку із співмешканцем Віталієм Фастовцем. Зупиняємося, а хлопець сходу: "Це я вбив діда і сусідку. Тетяну не чіпайте, вона не винна. Вона вагітна".

Фастовця затримали. Він сказав, що був п"яний, коли убивав.

Григорій Коноваленко народився і жив у Сомковій Долині. До виходу на пенсію працював будівельником у райцентрі. Із дружиною виховали трьох дітей. Син Василь живе в Переяслав-Хмельницькому, донька Катерина — у Борисполі. Марія залишилася в селі, мешкала окремо від батьків.

Рік тому Коноваленко залишився сам — дружина померла. Час од часу у нього ночувала 21-річна онука Тетяна — донька Марії. Кажуть, торік Григорій Петрович переписав на онучку машину й хазяйство. Односельцям розказував, що живе з Тетяною як чоловік із жінкою.

Півроку тому дівчина познайомилася з киянином Віталієм Фастовцем, 24 роки. Він чотири рази сидів за крадіжку машин. Віталій часто навідувався до Тетяни, хоча дід був проти.

Тетяну не чіпайте, вона вагітна

Увечері 23 грудня Фастовець посварився з Григорієм Петровичем. Чому — не зізнається. У розпалі сварки схопив ножа й зарізав Коноваленка. Відігнав його машину до чужого городу, а сам подався до столиці. Каже, переживав за скоєне, кілька разів хотів прийти до міліції, збирався повіситися.

У день похорону приїхав до Сомкової Долини. Тетяни та її матері вдома не застав. Постукав до сусідки Віри Шведько, 46 років. Жінка спробувала випхати його з хати. Тоді Фастовець почав штрикати її ножем. Тіло залишилося лежати біля вхідних дверей.

Лазаренки виїхали з села.

Зараз ви читаєте новину «Григорія Коноваленка убив залицяльник онучки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути