Ексклюзиви
четвер, 21 лютого 2008 07:05

Грабіжники витратили дві гривні з 7,5 тисячі

Позаминулої суботи о 12.30 двоє чоловіків у масках увірвалися до поштового відділення села Миньківці Сквирського району Київської області. Націлили мисливську рушницю на поштарку Валентину Григоренко, 30 років, і наказали віддати гроші. Жінка простягнула мішечок із 6 тис. грн.

За кілька годин нападників спіймали. Їх було троє — 21-річний Олександр Затора із села Насташка Рокитнянського району і двоє 25-річних приятелів із Білої Церкви.

— Поштарка — молодець, — каже 42-річний Ігор Бойко з райвідділу міліції. — Перелякалася так, що руки трусилися, однак зорієнтувалася і викликала міліцію.

Пограбування в Миньківці було другим на рахунку хлопців. 19 грудня вони винесли 1,5 тис. грн із поштового відділення села Насташка.

— Хлопці побачили пограбування в кіно й вирішили спробувати самі, — говорять у міліції. — Склали план. Доки двоє грабують, третій вартує в машині. Якщо хтось підійде до пошти — натисне на сигнал. Це означало "тривога". За день до пограбування приїжджали в село на розвідку. Нападали в обідній час, коли на пошті найменше людей.

— Сашко боявся, мабуть, найбільше, — розповідає про перше пограбування 47-річний Віктор Орел, голова Насташівської сільради. Він був присутнім на відтворенні злочину. — У відділенні тримав рушницю, а руки тремтіли. Тому дробовик вистрелив. Куля ледь не вбила його напарника — пролетіла повз вухо.

Побачили пограбування в кіно

Хлопці забрали гроші й побігли до "опеля". Їм здалося, що поштова машина переслідує їх. Затора вистрелив по ній, але куля влучила в колесо "опеля".

Друге пограбування ледь не зірвала 82-річна пенсіонерка. Вона прийшла до пошти, коли там були двоє зловмисників. Третій попереджав про небезпеку — та напарники не чули.

Літня жінка побачила чоловіків у масках і вирішила, що знімають фільм. Коли на неї наставили рушницю — відштовхнула її, ще й ціпком пригрозила: мовляв, не лізьте.

За кілька днів пенсіонерка давала покази. Коли почула, що пограбування було справжнім — знепритомніла.

Білоцерківчани працювали автослюсарями приватної фірми. Там познайомилися з Олександром Заторою.

— Сашка знаю з дитинства, — каже сільський голова. — Його батьки — хороші, роботящі люди. У родині п"ятеро синів, найстарший у Португалії робить. Думаю, це ті дружки його підбили.

У затриманих забрали саморобну рушницю й гроші. Із 7,5 тис. вони витратили лише 2 грн.

Зараз ви читаєте новину «Грабіжники витратили дві гривні з 7,5 тисячі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути