Ексклюзиви
пʼятниця, 24 травня 2019 07:25

Двоє друзів потонули у зрошувальному каналі

У зрошувальному каналі села Бурчак Михайлівського району на Запоріжжі 15 травня потонули двоє друзів.

10-річний Олександр Литвиненко хотів сфотографуватися, коли стояв на трубі біля каналу. Послизнувся і впав у воду. Його кинувся рятувати товариш Анатолій Карапаєв, 11 років. Обоє загинули.

— Хлопці ще з трьома друзями каталися неподалік каналу на велосипедах, — розповідає 30-річна Тетяна Мальцева, односельчанка підлітків. — Коли пішли під воду, інші викликали "швидку" і рятувальників. Потім поїхали додому казати батькам. Самі не пірнали, бо не вміють плавати. Сашу з Толіком шукали більш як дві години. Їх віднесло течією.

— Смерть хлопців стала шоком для села. Обидва позитивні, відповідальні, добрі, — додає Тетяна. — Толік із родини ромів. За ним завжди пильнували, був гарно доглянутий. Його мама важко переносить смерть сина. Лежить у реанімації. У Саші не дуже благополучна сім'я. Коли загинув, батьки були п'яні. Мають ще старшу доньку, теж випиває.

Гроші на похорони хлопців збирали селом. Після трагедії люди вимагають від місцевої влади, щоб біля каналу встановили огорожі й попереджувальні таблички про заборону купатися.

10-річна Софія Бистріцька з села Чагів Оратівського району на Він­ниччині потонула разом із братом 6-річним Радиславом удень 18 травня. Дівчинка намагалася його врятувати, коли той послизнувся на бетонній плиті.

— Плити слизькі і впадають у ставок. Хоч він і неглибокий, але трагедії не оминули, — говорить сільський голова 59-річний Дмитро Грицай. — Коли то все сталося, хлопчика одразу знайшли. Він був у курточці і сплив на поверхню. А дівчинку вже згодом витягли. Спочатку думали, що вона злякалася і сховалася у полі, де росте ріпак. Але потім побачили її тапці, що плавали у воді.

У момент трагедії мати дітей поблизу пасла череду корів. Не помітила, коли діти зникли з виду.

— Діти доглянуті, охайні. Помагали батькам по господарству. Вони хазяйновиті люди, — додає Дмитро Грицай.

Батько загиблих дітей працює механізатором на фермерському господарстві, матір — соціальний працівник. У подружжя лишилася старша донька-студентка.

Зараз ви читаєте новину «Двоє друзів потонули у зрошувальному каналі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути