субота, 10 листопада 2007 07:10

Дмитра Канівця застрелив друг

27 жовтня в лісосмузі біля села Потапці Канівського району на Черкащині 59-річний киянин Микола Майстренко застрелив місцевого пенсіонера Дмитра Канівця, 67 років. Чоловіки були друзями.

Уранці того дня відкривали сезон полювання на пухнасту дичину. Майстренко вистрелив із рушниці ТОЗ-34. Від дерева куля зрикошетила у Канівця. Він помер на місці.

— Я тоді поралася по господарству вдома, — плаче його дружина Марфа Миколаївна, 79 років. Про смерть чоловіка вона дізналася від онука рідного брата. — Ми з Майстренками дружили сім"ями. Коля жив у Києві, але як приїжджав — двору нашого не минав. Така глупость вийшла. Але назад нічого не вернеш.

Микола Майстренко з дружиною та дорослою донькою живе у Києві. У Потапцях по-сусідству з Канівцями раніше мешкали його батьки. Микола часто приїздить доглядати батьківську хату й город.

Дмитра Канівця у селі називають привітним і доброзичливим чоловіком. Він працював водієм. Навіть коли вийшов на пенсію, справу не полишив. Дітей не мав. 31 жовтня його поховали. На похороні був і Микола Майстренко.

— Коля допомагав у підготовці до похорону. Він, бідний, сам не свій, — говорить Марфа Канівець. — Шкодує про свій вчинок. Каже, тепер йому соромно приїздити в село.

Проти Майстренка порушили кримінальну справу. Чоловіка можуть виправдати.

Зараз ви читаєте новину «Дмитра Канівця застрелив друг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути