вівторок, 01 квітня 2008 07:02

Дмитра Бруска покалічили через 25 гривень

Автор: Фото ВЗГ ГУ МВС у Полтавській області
  Дмитро Бруско з міста Кременчук Полтавської області спав, коли до його хати вдерлись двоє хлопців. Прокинувся, коли почув шурхіт на кухні
Дмитро Бруско з міста Кременчук Полтавської області спав, коли до його хати вдерлись двоє хлопців. Прокинувся, коли почув шурхіт на кухні

— Батько подзвонив десь о першій-другій ночі, — згадує Юрій Бруско, 49 років, із Кременчука на Полтавщині. — Ми з дружиною Людмилою і сином живемо поряд, одразу прибігли. Кругом по хаті кров, усе розкидане. Тато побитий.

Дмитро Миколайович, 81 рік, усе життя працював фрезерувальником на кременчуцькому вагонобудівному заводі. Нині пенсіонер мешкає сам у приватному будинку. Дружина померла три роки тому. Старший син Анатолій, 55 років, — приватний підприємець у російському Санкт-Петербурзі. Молодший Юрій — водій на тому самому заводі, що й робив батько. Дмитро Бруско має трьох онуків.

У ніч на 20 березня до хати Дмитра Миколайовича вдерлися двоє місцевих — 18-річний Юрій і на рік молодший Єгор. Розбили шибку в кухні, зайшли й увімкнули світло. Господар почув шурхіт і пішов подивитися.

— Його спочатку кулаком у лоба вдарили, а тоді розбили трьохлітрову банку на голові. Потім ще совком гамселили. У нього струс мозку, багато порізів і синців, — обурюється Юрій Бруско.

Пенсіонер пролежав у лікарні чотири дні. Тепер лікується вдома.

— Не розумію, чого вони хотіли. Поряд стоять пусті хати, а вони до батька полізли, — міркує син. — Украли тільки гаманець, в якому лежали 25 гривень.

Одного зловмисника Дмитро Миколайович упізнав. Він — знайомий онука. За добу обох затримали.

— Ми перелізли через паркан, — розповідає Юрій міліції. — Хотіли вкрасти метал. Були трохи п"яні. Думали, що дома нікого нема, розбили вікно й залізли. Старого бити не хотіли. Зараз про все шкодую.

Нападникам загрожує до 7 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Дмитра Бруска покалічили через 25 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути