Ексклюзиви
четвер, 19 листопада 2009 07:01

Директор погрожує звільнити вчителів

"Якщо цей дурдом не скінчиться, я найму кілера, — обурюється 45-річний  Анатолій Чагайна з міста Волочиськ на Хмельниччині. — Скільки можна тероризувати наших дітей і вчителів?"

Торік міліціонери порушили кримінальну справу проти директора, його заступника, головного бухгалтера і завгоспа міської школи N5. Підозрювали у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем. Частина працівників свідчили проти підозрюваних. Суд визнав винним лише завгоспа Юрія Ковбасюка. Він отримав три роки умовно за те, що його дружина отримувала зарплату техпрацівниці, але не працювала.

Після вироку, кажуть працівники школи, директор Олександр Пересунько почав погрожувати свідкам.

— Зібрав нас у столовій, — розповідає двірник Наталія Корман, 44 роки. — Знаєте, питає, притчу про баранів. Це коли головного барана виводять за роги, а інших забивають. Пригрозив до Нового року звільнити всіх, хто свідчив проти нього. Он Володю Олійника вже звільнив. Інші бояться, чекають своєї черги.

— А що я мав робити? — обурюється різнороб Володимир Олійник, 57 років. — Казав так, як було. Працював сам, а гроші получала жінка завгоспа.

15 жовтня звільнили вчительку зарубіжної літератури Валентину Брень, 45 років.

— Я 20 років пропрацювала, — зітхає вона. — Позавчора мені дали догану за те, що вийшла з уроку в туалет. Хоча я попередила директора. Учора зібрали засідання профкомітету. Наказ про звільнення по статті вручили перед усім класом. Їм треба була лише підстава, от вони і знайшли.

— На нас ідуть гонєнія, — пояснює прибиральниця 43-річна Галина Новікова. — Я теж казала правду слідству і тепер чекаю.

Через конфлікт страждають і школярі, запевняють батьки.

— Тих, хто не мовчить, викликають в учительську, погрожують вигнати, директор ставить прогули, — каже Анатолій Чагайна. — 19 жовтня мій син Толік із температурою пішов до школи. Медсестра дала довідку. Тут його перестріває директор і каже, що довідка не дійсна. Наказав поставити прогул. Прийшла перевірка з районо. Перевіряючий заставив сина писати, що свідчити проти директора його намовляє вчителька Брень. На шкільний сайт виставили, що мій син наркоман.

— Нас жмуть, бо досі спілкуємося з Валентиною Володимирівною, — пояснює 16-річний Анатолій Чагайна. — От я поговорив із журналістом, так після того мене викликала класна керівничка. Вичитала перед усіма вчителями, казала, що мене виженуть.

— Мою Таню валять по зарубіжній літературі, — розповідає мати 10-класниці Марта Салях. — Раніше вчилася на 11, а тут 8. Усе тому, що її вчителька по зарубіжній літературі дає приватні уроки по 35 гривень. І знижує оцінки тим, хто до неї не ходить. Таня так плаче, що не хоче йти до школи.

Мою Таню валять по зарубіжній літературі

Директор школи 48-річний Олександр Пересунько заперечує утиски.

— Валентина Брень звільняється згідно Кодексу законів про працю, — каже він. — Вона була відсутня на роботі протягом трьох днів без поважної причини. Показала довідку незрозумілого характеру. Не виконує своїх посадових обов"язків.

— Я працюю в цій школі понад 30 років, — підтримує директора вчителька української мови Ніна Чорна, 67 років. — Тут завжди було все спокійно. А це зібралися пару чоловік і колотять.

Після скарг учителів школу перевірили працівники обласного управління освіти. Виявили ще ряд порушень. У школі під час навчального процесу проводять платні уроки, частину території віддали в оренду релігійним організаціям.

Зараз ви читаєте новину «Директор погрожує звільнити вчителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути