середа, 26 березня 2008 07:13

Цукровари не дозволили вивезти майно заводу

Майже 50 працівників цукрового заводу, що в селі Ободівка Тростянецького району Вінниччини, вийшли зранку 18 березня до центрального входу підприємства. Стали стіною. Не пускали трейлер, який мав вивезти майно.

— Вийшли, бо побачили чужу техніку, — каже диспетчер 42-річна Надія Мельник. — Знаємо, що хочуть вивезти. Але ж ми завод по крупинці збирали. Як вивезуть — де нам робити? Їхати на заробітки в Київ?

— У селі 3,5 тисячі людей. Крім заводу, тут ніде працювати, — додає слюсар 36-річний Олег Токар.

Ободівську цукроварню звели 1884-го. Нині тут працює 454 осіб. Середня зарплатня — 1026 грн, виплачують її без затримки. Завод не простояв жодного сезону, торік виготовив понад 10 тис. т цукру.

Підприємство належить фірмі "Капітал Інвест". Вона має ще одну цукроварню — у райцентрі Шепетівка Хмельницької обл. Саме звідти і приїхали чоловіки. Вони запевняли, що їх уповноважив власник. Однак жодних документів не показали. Сказали, що техніку візьмуть в оренду на 5 років.

— Власники виставили завод на продаж, — пояснює виконавчий директор Петро Купчинський. — Оголошення розмістили в Інтернеті. Цукровий бізнес став невигідним. Що нам переробляти, коли господарства не хочуть сіяти буряк?

— Віддати техніку в оренду — це фактично назавжди її втратити, — зазначає головний інженер Михайло Демкович. — Наступним кроком завод просто поріжуть на брухт. Проблеми, звісно, є — збут і сировина. Сьогодні на складі лежить 17,5 тонн цукру, який ніде реалізувати. Однак чому власник вирішив, що завод неперспективний?

Нині тут чергують по кілька людей. Чекають на офіційного представника "Капітал Інвесту" і потенційного нового власника. Кілька років тому заводчани врятували так Капустянський цукровий завод.

Зараз ви читаєте новину «Цукровари не дозволили вивезти майно заводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути