Ексклюзиви
вівторок, 21 березня 2017 07:20

Чоловік 14 годин пролежав зв'язаний біля мертвої дружини

Автор: фото з архіву родини Дідухів
  Надію Дідух із села Стратин Рогатинського району Івано-Франківської області задушили на очах у чоловіка Станіслава. З будинку забрали гроші та газовий пістолет
Надію Дідух із села Стратин Рогатинського району Івано-Франківської області задушили на очах у чоловіка Станіслава. З будинку забрали гроші та газовий пістолет

Увечері 14 березня в селі Стратин Рогатинського району на Івано-Франківщині четверо чоловіків вдерлися до будинку сільського голови 59-річного Станіслава Дідуха. Господаря та його дружину Надію, 58 років, зв'язали й били. Вимагали сказати, де гроші. Потім жінку задушили.

— Були в масках. Подружжя били, поки не знайшли грошей. Забрали 10 тисяч гривень і газовий пістолет, — говорять в обласній поліції.

Наступного дня після нападу Надія Дідух мала святкувати день народження. Увесь ранок близькі телефонували їй, щоб привітати. Син Володимир, який живе на Львівщині, попросив сусідів навідатися до батьків.

— Їх знайшов сусід, викликав поліцію. У хаті валялися вирвані материні зуби, пластикові стяжки, липка стрічка, — розповідає 31-річний Володимир Дідух. — Батько 14 годин пролежав зв'язаний. Тіло мами було поряд. Кричав, але ніхто не чув. Біля їхнього дому сусідів немає. З батьків знущалися близько години. Пальцями намагалися очі видерти, сильно били.

Станіслава Дідуха забрали до лікарні. Його стан — середньої тяжкості. Має забій грудної клітки, черевної порожнини, здавлення кінцівок. Чоловік увесь час був притомний — і поки його били, і коли чекав на допомогу.

17 березня його відпустили на похорон дружини.

— Руки зв'язали дуже туго. Досі їх не відчуваю. Капають, то набряки помалу сходять, — каже Станіслав Дідух.

Односельці та родичі припускають, що напад був спланований.

— За день до того батьки продали бика. Мабуть, бандюки знали про це. Розмовляли українською. Тато казав, по голосу було чути, що дорослі. Але нікого не впізнав, — додає Володимир.

— Станіслав головує в Стратині майже 20 років. Люди його поважають, задоволені роботою. З дружиною жили скромно, в одноповерховій мурованій хаті. Надя вийшла на пенсію. Усе життя пропрацювала в колгоспі. Останні два роки була прибиральницею в школі. Станіслав їздив старим уазиком. Додаткового бізнесу не мали. Дітей поженили далеко від дому. Ні з ким у селі не ворогували. Певно, хтось вирішив: раз сільський голова, то вдома купу золота наскладав, — каже місцева мешканка. Імені просить не вказувати.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік 14 годин пролежав зв'язаний біля мертвої дружини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути