вівторок, 09 грудня 2008 16:56

Четверо людей отруїлися горілкою

Розбавленим спиртом отруїлися в селі Здобуток Жовтня Тальнівського району Черкаської області троє чоловіків і жінка. За кілька днів усі померли.

Село Здобуток Жовтня — за кілька кілометрів від райцентру. 28 листопада в хаті по вул. Комунарській зібралося четверо: 26-річна Олена Городнюк, Василь Бондаренко, 67 років, і брати Белими — 29-річний Вадим та Віталій, 35 років. Святкували день народження останнього.

— День народження Віталія було 27 числа, але святкували в п"ятницю, 28-го, — кажуть селяни. — Спочатку гуляли втрьох у Тальному. Їх там бачили. Потім компанією перебралися сюди. Покликали сусіда Бондаренка. Запрошували й інших селян, але ті не пішли. Купили два літри спирту. Кажуть, то був розчин метилового, а не етилового спирту.

Метиловий спирт, або метанол — рідина зі слабким запахом звичайного спирту. Це розчинник для багатьох органічних речовин. Горить синюватим полум"ям, отруйний, швидко всмоктується в шлунку та кишечнику. Якщо людина вип"є до 10 мл — осліпне, більша кількість викликає смерть. Метанол використовують для виготовлення розчинників при виробництві лаків і фарб, як добавку до рідкого палива для двигунів внутрішнього згорання.

Селяни припускають, що Белими купили спирт у Тальному.

Олена Городнюк померла в ніч на 30 листопада. Дівчина співмешкала із тальнівським підприємцем. Віталій Белима помер уранці 30 листопада. Василя Бондаренка та Вадима Белиму відвезли до райлікарні. Чоловіки померли не приходячи до тями.

— Дядько був у лікарні з 30 листопада по 3 грудня, — плаче Лариса Кихтенко, 23 роки, племінниця Бондаренка. — Ми в одній хаті жили. Я тільки приїхала з іншого похорону. Зайшла до хати. Бачу, що він якийсь не такий. Блідий увесь, і очі запали. Викликала "швидку". Увесь час сиділа коло нього. Він народився в цьому селі, ріс у війну. Нікому нічого поганого не робив.

Бондаренка поховали в Здобутку Жовтня 4 грудня. Того ж дня у селі Лісове хоронили Вадима Белиму. У чоловіка залишилися 5-річна донька Наталія та дружина Надія.

— Пили дома у Вадима. Жінки Наді на той час удома не було. Вона їздила із дитиною на Дніпропетровщину до родичів, — згадують у селі. — Белими родом із села Лісове. Узимку 2005-го Вадим із Надею купили хату, в січні перебралися. Дитина їхня в тальнівський дитячий садок ходила. Вони теж працювали в Тальному. Щоранку мопедом їздили на роботу.

— Такого в нас ще не було. Історія якась дивна, — розводить руками сільський голова Здобутку Жовтня Тетяна Жоломко, 52 роки. — Зазвичай, якщо в селі щось трапиться, то мене викликають на місце події. Ні мене, ні моїх заступників не звали. До кінця не знаємо, що сталося. Не були ні в хаті, ні в дворі. Селяни шоковані.

У Здобутку Жовтня братів Белимів пияками не називають.

— Сильно не пили, але іноді любили, — кажуть. — Трохи були непевними. Років два тому їх зловили на тому, що підпільно виробляли хімічні добрива.

Брати Белими виросли в багатодітній сім"ї.

— В їх було одинадцять дітей, — кажуть у Лісовому. — Двоє померло ще малими, а тепер ще двох поховали.

Зараз ви читаєте новину «Четверо людей отруїлися горілкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути