Ексклюзиви
вівторок, 31 липня 2007 07:03

Колишній міліціонер виростив 60 гектарів маку

Минулого тижня міліціонери Кам"янець-Подільського району Хмельницької області помітили неподалік села Гаврилівці засіяне маком поле розміром 60 га. Почали шукати господаря.

— Голова правління агрофірми "Обрій", на полях якого ці посіви, пояснив, що здав землю в оренду, — каже заступник начальника кримінальної міліції Кам"янець-Подільського райвідділу міліції Андрій Дуранков.

Орендував поле 45-річний житель райцентру Валентин Костинський. Він — колишній міліціонер, якого судили за хабарництво.

Костинський каже, що купив насіння у Києві. На вирощування маку отримав дозвіл в "Укрмаку". Ця корпорація реєструє господарства, дає насіння й видає ліцензію на право вирощувати рослини, які містять наркотичні речовини. У період цвітіння, з травня по вересень, посіви мають охороняти.

Костинський засіяв мак у квітні, але угоду на охорону уклав щойно — за кілька днів до його дозрівання. Тоді-то міліція і виявила поле. Перевіряють законність отримання документів на подібну діяльність. Нині поле охороняють міліціонери.

— Я вже тут цілі прес-конференції влаштовую, — зітхає голова агрофірми "Обрій" Віктор Чиж, 50 років. — А в мене жнива. Навесні із 1008 гектарів нашої землі ми засіяли трохи більше 900. Тих 60 гектарів залишилися, от і дали їх в оренду. Костинського я знав, раніше він працював міліціонером. Перед посівом я, агроном і навіть тракторист здали документи. Не знав, що папери, які нам давав, були підробні.

Місцеві переконані, що голова "Обрію" був у курсі справ.

— Хай не каже, що не знав, — обурюється 40-річний тракторист агрофірми Сергій. — Коли сіяли, він сам трактори і техніку давав.

На чорному ринку склянка макової соломки коштує 50 грн. Власники поля в 60 га могли заробити понад $2 млн.

Валентина Костинського затримали. За фактом виявлення маку порушили справу.

Зараз ви читаєте новину «Колишній міліціонер виростив 60 гектарів маку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути