Ексклюзиви
вівторок, 18 березня 2008 07:07

Антон Шевченко задавив наречену друга

Донеччанка Євгенія Чернишова, 19 років, була єдиною донькою в родині. Її 43-річна мати Ольга — доцент кафедри Донецького медичного університету, батько Олексій, 45 років, — директор страхової компанії. Дівчина навчалася на третьому курсі медуніверситету, була відмінницею.

Зі Станіславом вони ровесники. Зустрічалися 2,5 року. Їх познайомив сусід. Стас — син заступника голови Донецької обласної ради Володимира Ішкова, навчається в Америці і заочно — в Донецькому торговельному інституті ім. Туган-Барановського. Має власний "Мерседес-Бенц 600".

— Справа йшла до весілля, — казав рік тому Володимир Ішков.

Торік 26 квітня пара поїхала машиною хлопця на дачу Ішкових у село Студенок Ізюмського району Харківщини. Це у Святогорському лісі, на межі двох областей. На одній ділянці Ішкови побудували два котеджі — для себе і для сина.

1 травня прийшов Антон Шевченко, друг Станіслава. Його батьки мають дачу неподалік. Утрьох повечеряли, хлопці випили горілки. Потім на спортивній автівці Шевченка "Опель-Калібра" поїхали до лазні біля залізничного вокзалу. Євгенія залишилася на дачі.

Півночі вона телефонувала Стасові. Зрештою сіла в "мерседес" і вирушила до хлопців. У лазні пробула кілька хвилин. Потім побігла в ліс.

— Вона була в розпачі, бо пошкрябала дверцята машини, — пояснює Станіслав Ішков. — Тому й вискочила з лазні.

— Донька побачила щось незвичайне, щоб о першій ночі тікати в ліс, — упевнений Олексій Чернишов. — Вона в Донецьку навіть із собакою у двір боялася виходити.

Станіслав попросив друга наздогнати кохану на "мерседесі". Сам залишився в лазні. На лісовій дорозі Антон збив Євгенію. Дівчина загинула. Від удару іномарку розвернуло й викинуло на узбіччя.

— Вона вискочила з-за дерев, я намагався уникнути удару, — пояснює хлопець. — Їхав зі швидкістю 50 кілометрів на годину.

Переляканий Антон повернувся до лазні пішки. Уже за кілька хвилин на місці трагедії працювали міліціонери. Їх викликав чоловік, який проїжджав на велосипеді.

Нині кримінальну справу слухають у Краснолиманському міському суді Донецької області. Антона Шевченка звинувачують у порушенні правил дорожнього руху, які призвели до смерті дівчини. Він продовжує навчатися на п"ятому курсі економіко-правового факультету Донецького національного університету, жодного дня не був під вартою.

— Так, Шевченко збив, але він не винен, — пояснює його адвокат Віктор Філіпенко, 55 років. — Молоді люди посварилися через подряпину. Дівчина пішки поверталася на дачу. Чекала, що наречений поїде за нею, і раптово вискочила на дорогу.

Того дня хтось обсипав її могилу пелюстками троянд

Проти Станіслава Ішкова кримінальну справу не порушували, хоч він передав свого автомобіля п"яному другові.

— Я дивуюся, на яких підставах відмовили, — зауважує Тимур Саркісов, 34 роки, адвокат Чернишових. — Ішков мовляв, не знав, що Антон п"яний. Хоч обоє визнали, що пили, і експертиза довела алкогольну інтоксикацію.

Ховали дівчину близько 400 людей. Станіслава Ішкова серед них не було.

— Він досі не висловив нам співчуття, — каже Ольга Чернишова. — На суді тримається подалі і весь час спілкується з Антоном, якого мав би ненавидіти. Раніше ми про нього нічого лихого не думали. Коли Стас приходив до нас — обнімав мене, дарував квіти.

1 серпня 2007-го Євгенії Чернишовій виповнилося б 20 років. Того дня хтось обсипав її могилу пелюстками троянд.

Зараз ви читаєте новину «Антон Шевченко задавив наречену друга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути