Ексклюзиви
середа, 16 січня 2008 07:06

Антон Кратюк замовив вбивство вітчима

До п"яти років ув"язнення засудили 23-річного Антона Кратюка за підготовку до вбивства вітчима. Такий вирок виніс торік 16 жовтня Київський апеляційний суд. Однак потерпілий оскаржив рішення. Про це "ГПУ" писала 25 жовтня 2007-го.

Минулого вівторка судді Верховного суду розглянули скаргу 45-річного Петра Кратюка.

— Прошу суд відмінити покарання як м"яке, — звернувся він до присутніх. — За такий злочин син має отримати 10 років тюрми.

Антон Кратюк навчався на четвертому курсі Києво-Могилянської академії, за сумісництвом працював у Міністерстві юстиції. Убивство замовив на початку 2007 року. Кілерові пообіцяв $60 тис.

— Син хотів убити мене й раніше, — запевняє суддів Петро Броніславович. — Я мав їхати до Словаччини по роботі. Він там найняв кілерів. Але поїздка зірвалася, я лишився вдома. Кілер мав убити мене, коли я був у стоматолога. Він знав прізвище і адресу лікаря.

На суд приїхали мати Антона 43-річна Світлана і брат Юрій, 16 років, — рідний син Петра Кратюка.

— Рідний син називає мене сволоччю, — обурюється Петро Броніславович. — Його настроїли проти мене. Але я допомагаю і колишній дружині, і Юрі. Після того, як Антона викрили, вона подала на розлучення. Хочуть знищити мій бізнес (Петро Кратюк — власник науково-виробничої фірми "Орус". — "ГПУ").

Антона Кратюка на засіданні немає. Він не захотів, аби його привели на засідання.

— Підсудний отримав чотири зауваження, раз сидів у карцері, — зачитує суддя Василь Філатов характеристику зі столичного ізолятора, де перебуває Антон. — Рідко бувають такі негативні характеристики, — додає суддя.

— Його лупцюють у СІЗО, — виправдовує Антона адвокат.

Судді Верховного суду України скасували вирок апеляційного. Справу Кратюка повернули для повторного розгляду, злочин назвали замахом на вбивство. Згідно з законом Антон Кратюк має отримати від 7 до 10 років в"язниці.

Зараз ви читаєте новину «Антон Кратюк замовив вбивство вітчима». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути