Ексклюзиви
четвер, 17 липня 2008 07:12

Андрій Робак загинув під час заправки машини

Андрій Робак загинув під час заправки машини

Удень минулого понеділка 32-річний Андрій Робак заправляв газом автомобіль "Деу Ланос" на території підприємства "Тепличний комбінат" у Романовому Селі Збаразького району Тернопільщини. Газовий балон вибухнув. Легковик розлетівся на уламки, один влучив Робакові в шию.

— Андрій працював завідувачем котельні, мав доступ до газового господарства, — розповідає сільський голова Тетяна Чорна, 47 років. — Туди часто машини приїжджали на заправку. Він заправляв якийсь приватний автомобіль. Як вибухнуло, люди думали, що то у кар"єрі щось рвуть. Викликали фельдшерку. Та рятувати вже не було кого. Вона тільки у сільраду вернулася зі словами "ой, біда".

Від вибуху ніхто більше не постраждав. Лікарі "швидкої" констатували смерть Робака. Тіло забрали на судово-медичну експертизу.

— Кажуть, уламком йому пробило артерію, то він помер від втрати крові, — веде далі Чорна. — У нас 50 селян на тому комбінаті працюють, із інших сіл теж влаштовуються. Підробляв там і батько Андрія Мирослав Юрійович. Навряд чи він тепер туди зможе вернутися. То мої найближчі сусіди. Андрій такий добрий чоловік був, господар.

Родина Робаків живе у двоповерховому будинку в центрі села. Обробляють майже гектар городу. 28-річна удова Галина працює у школі. У сім"ї двоє дітей — Іванка, 8 років, і Маріанна, 3 роки. Дітям спочатку сказали, що батько захворів і його забрали до лікарні. Правду розповіли лише вранці наступного дня.

— Тепер діти навіть не пам"ятатимуть тата, — плаче Галина Робак.

Попередньою причиною вибуху рятувальники називають порушення правил заправки й експлуатації газової установки автомобіля.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Робак загинув під час заправки машини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути