пʼятниця, 19 жовтня 2007 07:04

Анатолій Кошовий убив батька та брата

Автор: фото із домашнього архіву Кошових
  Анатолій Кошовий під час служби у прикордонних військах 20 років тому
Анатолій Кошовий під час служби у прикордонних військах 20 років тому

38-річного Анатолія Кошового з міста Корюківка Чернігівської області боїться вся вулиця. Кажуть, він дуже жорстокий, нервовий, може побити та скалічити ні за що. Знають його за прізвиськом Граніца, бо служив у прикордонних військах.

— Сама не знаю, звідки в сина стільки жорстокості, — зітхає 71-річна Марія Кошова, мати Анатолія. — У школі тихенький був, добре вчився. Служив прикордонником, дуже цим гордився. А після армії став якимсь нервовим, почав руку піднімати на нас із батьком.

Марія й Іван Кошові 33 роки пропрацювали на місцевій фабриці технічних паперів. Жінка керувала поліграфічними машинами, чоловік їх лагодив. Марія Василівна має орден Трудової Слави ІІІ ступеня. Виховали двох синів — Анатолія й на 10 років старшого Олександра.

Після армії сини жили з батьками. Олександр працював електриком, Анатолій — у лісгоспі. Молодший одружився з місцевою жінкою Галиною, в них народилася донька.

— Толя почав випивати, горілка його й звела, — зізнається Марія Василівна. — Він  нормальна людина, але як вип"є — стає садистом. Мене бив і брата. Ми ховалися від нього. Сашко часто в сараї ночував або в сусідів у літній кухні.

2000-го Анатолій жорстоко побив батька. За чотири дні той помер у лікарні. Чоловіка посадили на шість років. Мати провідувала сина у в"язниці, носила передачі. Він дякував, що його не забули. За п"ять років звільнився за гарну поведінку. Повернувся до Корюківки. Колишня дружина його покинула. Став жити з братом і матір"ю.

25 вересня брати були на заробітках. Їм заплатили, накрили стіл. Анатолій прийшов додому напідпитку.

— Наче вже спати хотів лягати, а тоді накинувся на мене з кулаками, — розповідає, втираючи сльози, Марія Кошова. — Бив у обличчя, доки кров з ока не пішла, головою об стінку. Потім завелися битись із Сашком. Він мене завжди захищав. Близько другої ночі Толя пішов до сусідки Галі Сотник. Сказав: подивись, Сашкові погано. Галя в хату зайшла. А той у спальні під ліжком лежить у калюжі крові. Ліжко розібране, металеві бильця валяються.

Олександр був уже мертвий. Сусідка викликала міліцію, Анатолія забрали. За кілька днів привезли на слідчий експеримент додому.

— Після відтворення сказав, що ми зустрінемося через вісім років, — каже Марія Василівна. — Просив зберегти його армійську фуражку.

Нині Анатолій Кошовий чекає суду у слідчому ізоляторі райцентру Новгород-Сіверський.

Марія Василівна поховала старшого сина. Жінка ледве ходить. Говорить, ноги відмовляють через постійні побої. За нею доглядає соціальна працівниця. У вихідні молоко та хліб купують сусіди.

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Кошовий убив батька та брата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути