середа, 06 серпня 2008 07:10

Якова Ляшенка до смерті закусали оси

Автор: фото із сімейного архіву родини Ляшенків
  Колишній тракторист Яків Ляшенко скиртував солому, коли на нього напали оси. Одна комаха вкусила у руку, інша — в губу. Фото зроблене 1984 року
Колишній тракторист Яків Ляшенко скиртував солому, коли на нього напали оси. Одна комаха вкусила у руку, інша — в губу. Фото зроблене 1984 року

56-річний Яків Ляшенко 2 серпня гостював у доньки в селі Чорна Кам"янка Маньківського району Черкаської області. Скиртував солому, коли на нього напали оси. Одна вжалила в руку, інша — в губу. Ляшенко знепритомнів.

Донька Світлана, 25 років, побігла до місцевої лікарки. Та вколола димедрол, викликала "швидку" з райцентру. Намагалася привести хворого до тями. У лікарні Ляшенку поставили крапельницю. Йому полегшало, зійшли набряки на обличчі. Наступного дня дружина Антоніна та донька Світлана забрали чоловіка додому.

Ляшенки живуть у селі Лісове сусіднього Тальнівського району за 20 км від Маньківки. Їхали підводою. Приїхали ввечері 3 серпня. О пів на четверту ранку Яків вийшов на вулицю, викурив цигарку. Випив склянку води, ліг у постіль, голосно захрипів і помер. Зранку тіло чоловіка родичі повезли на розтин.

— Врачі кажуть: отьоки пішли всередину, — згадує дружина Ляшенка Антоніна Андріївна, 48 років. — Треба було ще три дні крапельниці ставити, а не додому відпускати.

Жінка не подаватиме до суду на лікарів.

— Яшу, однак, із того світу ніхто не поверне, — зітхає.

Реаніматолог Маньківської райлікарні 41-річна Наталія Янковенко не знала про смерть хворого. Каже, що дружина та донька вимагали виписати його.

— Антоніна Ляшенко навіть розписку написала, що претензій до лікарів не має і не матиме, — каже Наталія Миколаївна. — Існують два види реакції на укус оси: негайна та затягнута. Очевидно, ми мали справу з другим випадком.

Яків Ляшенко 30 років працював трактористом у місцевому господарстві. Останнім часом був безробітним. Із дружиною виховали доньку, мають двох онуків. 4 серпня чоловіка поховали.

Зараз ви читаєте новину «Якова Ляшенка до смерті закусали оси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути