Ексклюзиви
пʼятниця, 24 грудня 2010 02:00

4-місячна Альбіна Делікатна померла вві сні

Автор: фото: Анна Щепа
  Наталія Делікатна
Наталія Делікатна

4-місячна Альбіна Делікатна померла вдень 12 грудня в селі Бахматівці під Хмельницьким. Судмедексперти запевняють, що захлинулася їжею при зригуванні. Селяни ж переконані, що дівчинку задушила матір Наталія Делікатна, 28 років.

— Рішення про вбивство ми ще не прийняли, — каже начальник райвідділу міліції Геннадій Крупельницький. — Можна говорити про невиконання батьківських обов'язків.

Наталія приїхала до Бахматівців два роки тому. Двічі була заміжня, народила чотирьох дітей. Двох перших відібрав батько, близнят від другого шлюбу залишила в пологовому будинку. У Бахматівцях вийшла за Володимира Делікатного, 26 років. Півтора року тому в них народився Богдан, пізніше — Альбіна.

— Альбіночка була гарна дівчинка, — говорить сільський голова Галина Лопатовська, 48 років. — Але Наташа її ніколи не брала на руки, жодного дня не годувала груддю. Немає в неї почуття материнства.

— Вона і того Богданчика била й душила, — розказує 63-річна Ганна Снігур, сусідка Наталії. — Не потрібні їй ті діти.

Богдана зараз виховує Наталіїна свекруха.

— У грудні торік в 2 часа ночі прибігає до мене син, — розповідає Ганна Цицко, 48 років. — Приносить голенького Богданчика, закутаного у дорослу куртку. Каже: мамо, забери, бо вона його вб'є. А дитина в синяках, ножка вивернута. Я хотіла позбавити її материнських прав, але вона стала такою доброю. Простила.

Того дня в Альбіни піднялася температура. Володимир приніс свічки парацетамолу. Поїхав до міста іще по ліки.

— Я поставила малій свічки, погодувала "Малишом". Вона заснула, а я пішла по дрова. Було начало першого, вона ще спала. А в 2 часа дивлюся — холодна.

Володимир приїхав із міста о 15.30. Увесь цей час дружина нікуди не зверталася.

— Та нічого в їду я не підмішувала, — виправдовується Наталія Делікатна.

Деталі пригоди з'ясовує районна прокуратура.

— Наташа точно її позбавилася, — переконана свекруха. — Вона Богданові в смєсі горілку лила й Альбіні могла щось підсипати. Сина спеціально відправила в город. Чого півтора часа з мертвою дитиною сиділа? Чого мені не сказала? У мене молодший син був із машиною, може, урятували б. Вона 8 тисяч за роди получила, а остальне її не цікавить.

Жінка викинула мертвого сина на сміття

Уночі 19 грудня до Бережанської райлікарні Тернопільської області привезли місцеву 26-річну Оксану. Вона втратила багато крові. Лікарі поклали її до реанімації й повідомили міліцію, бо пацієнтка була після пологів.

Та заперечувала. Однак у сміттєвому кошику в квартирі міліціонери знайшли мертве немовля. Хлопчик був загорнений у кілька пакетів для непотребу.

— Кілька днів жінка не могла нічого пояснити. Врешті-решт сказала, що дитина народилася передчасно, у сім місяців. Хлопчик був неживий, увесь синій. Сховала, щоб старші діти не злякалися, — розповідає прокурор Бережанського району Олег Бурик, 42 роки. — Дивно, бо сім'я благополучна, гроші є.

Оксана з чоловіком виховують чотирьох синів віком від 2 до 6 років. Отримують допомогу на дітей, ніде не працюють. Мешкають у двокімнатці в центрі міста.

— Того дня у домі були й чоловік, і свекруха. Правди поки що ніхто не каже, — продовжує Олег Манолійович. — Ми чекаємо висновку судмедекспертизи, щоби порушати кримінальну справу. Попередньо медики визначили, що дитина народилася живою і була задушена. Але документального підтвердження нема.

Зараз ви читаєте новину «4-місячна Альбіна Делікатна померла вві сні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути