вівторок, 22 січня 2008 07:00

14 січня зникли двоє школярів

14 січня у райцентрі Шпола Черкаської області зникли 12-річні Ігор Чумаченко та Георгій Калашнік. Хлопці пішли засівати до дядька й не повернулися.

— Ігор — мій рідний онук, Жора — прийомний, — розповідає 55-річна Надія Тремба зі Шполи. — Від дядька вони пішли до моїх колишніх сусідів у перукарню "Торі". Десь після дев"ятої сіли у вишневий "ланос" на залізничному переїзді й поїхали на Черкаси.

Ігор жив із 34-річною матір"ю Оленою, 33-річним вітчимом Дмитром і сестрою Олею, 3 роки, у приватному будинку по вул. Кооперативній. Георгій Калашнік — онук сестри Петра Тремби, чоловіка Надії. Батька не знає, мати 10 років тому зникла на заробітках у Москві. Хлопець жив у двоюрідної бабусі Надії Тремби, яка оформила опікунство.

— Я за ним дивилася. З четвертого класу водила в школу, — плаче Надія Володимирівна. Вони з чоловіком мешкають на Грушевського, 57. — Онук добре вчиться.

Хлопці ходили до однієї школи, завжди були разом. Того дня вранці подались засівати.

— Перед школою мали повернутися снідати, — веде далі жінка. — Коли не прийшли, я набрала Жору на мобілку. Там каже, що поза зоною досяжності. І так по сьогоднішній день.

Тремби спочатку шукали онуків самотужки. Доньці Олені сказали аж по обіді, разом написали заяви в міліцію. Школярів шукали правоохоронці, робітники місцевого молокозаводу, сусіди, школярі. Оглянули ставки, закинуті споруди.

— Ми їздили в Черкаси, Звенигородку (сусідній райцентр. — "ГПУ"), — згадує Надія Володимирівна. — Скрізь розпитуємо, розвішуємо й роздаємо листівки з фотографіями. У Києві родичі розвішали оголошення, керівництво автостанції роздало всім водіям.

Дізнались, що вдень 14 січня хлопці купували на заправці за Шполою газовану воду. Увечері були на переїзді "Сигнаївка" за 11 км від міста.

— Я побачила двох хлопчиків і завела на пост погрітися. Вищий (Георгій. — "ГПУ") казав, що батьків немає, живе з дідом і бабою. Менший мовчав. Сказали, що добираються до дядька в Черкаси. Я посадила їх у машину, що туди їхала, — згадує чергова переїзду Ганна Коваль, 46 років.

Раніше хлопці з дому не тікали. Олена Чумаченко, мати Ігоря, припускає, що вони поїхали мандрувати.

— Жора з Ігорем прочитали усі сім частин про Гаррі Поттера, — каже Олена. — 11 числа вони щось по закутках шепотіли. Свекруха підійшла, а вони книжку гортають. Поклали бігом закладку. Ми одкрили, там написано, як літаючий автобус возив чарівників, а Гаррі хотів стати вигнанцем. Жора навіть фотографувався на фоні Поттера.

Сказали, що добираються до дядька в Черкаси

— Якось мені казав: "Бабушка, я на Гаррі Поттера похожий. Ти знаєш, зараз шукають актора на цю роль, бо буде продовження. Я підійшов би, тільки очки треба", — додає Надія Тремба.

Жінки зверталися до ворожок. Ті кажуть, що міліція знайде дітей. Припускають, що хлопці подалися до Києва. Їх бачили, як просилися в автобус до столиці.

Зараз ви читаєте новину «14 січня зникли двоє школярів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути