пʼятниця, 06 квітня 2012 05:30

З відра картоплі маю 15 відер врожаю

65-річна Ірина Воронова з Вінниці обробляє насіння овочів органічними добривами, насиченими мікроелементами.

— За 3-4 години до посіву замочую насіння у розчині з мікродобривами. Розводжу 30 мілілітрів "Квантума" у півлітрі води. Розчин можна використовувати кілька разів. Картошку перед посадкою не замочую, просто обприскую. Стільки само розводжу на відро води, — говорить. — Три роки користуюся мікродобривами. Мені й не снилися такі врожаї. Овочі стали рясні й м'ясисті. Раньше відро картошки посадиш, то в кращому випадку викопаєш шість, а при неврожаї — то й два. А зараз збираю до 15 відер.

Екологічно чисті добрива "Квантум" з макро- та мікроелементами поширюють через мережу магазинів "Агромаг". Їх можна замовити в будь-який регіон України. Також знайти у спеціалізованих крамницях і на сільськогосподарських виставках.

— Дерева й кущі тоже обробляю. Обприскую, як тільки розпустяться. Потом гілки обліплені плодами, аж гнуться до низу. Клубніка крупна й солодка, а ягоди смородини родять величиною з вишню. І головне, що все без хімії.

Добрива "Квантум" призначені для замочування насіння та кореневого й позакореневого підживлення. Їх використовують для овочевих, плодових та декоративних культур.

— Врожай залежить від енергії проростання насіння. Її можна підвищити передпосівною обробкою мікроелементами. Вони з вологою проникають через оболонку до зародку насіння, цибулин та бульб. Це дає ріст кореневої системи та надземної маси рослини, — розповідає Сергій Шевченко, директор науково-виробничого підприємства "Квадрат". — Доки в рослини не виростуть три листки, вона живиться за рахунок речовин, що є в насінині. Тому ця обробка дає гарний урожай.

Також в "Агромаг" можна придбати безпечні й нетоксичні засоби для боротьби зі шкідниками.

— Від медведки, її ще називають капустянка, та мурах купляю "Рембек". Сиплю його потрохи в кожну ямку при посадці любих рослин. Навколо дерев і кущів, до того як розпустяться, копаю канавку, кладу туди препарат та прикопую, — каже Ірина Воронова. — Можна посипати всю ділянку й заскородити її. Обробляю засобом раз на сезон.

"Рембек" — приманка для боротьби з медведкою та личинками жуків на овочевих, ягідних і квіткових культурах. Також допомагає від мурах.

— Цей препарат не має хімікатів, — пояснює Сергій Шевченко. — Містить крупу, цукор, олію. Подрібнене листя хризантеми та цибулинне лушпиння служать смаковою добавкою, що приманює паразитів. А керосин і борна кислота знищують комах.

Зараз ви читаєте новину «З відра картоплі маю 15 відер врожаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути