Ексклюзиви
понеділок, 06 січня 2020 00:50

У січні висівають томати на розсаду

 

У січні оглядають сад. Засохлі плоди на деревах є розсадником хвороб. Їх знімають і спалюють.

Варто підгодовувати птахів. Вони допоможуть позбутися личинок шкідників, що зимують на деревах. Синички руйнують гнізда золотогузя, білана жилкуватого, викльовують зі щілин кори гусінь плодожерок. Так само допомагають деревам дрозди і горобці.

Зайців із саду проганяють запахом нафталіну, м'яти й полину. Ці засоби слід розвісити на гілках. Молоді саджанці можна обв'язати хвойними гілками. Також варто перевірити укриття троянд та інших квітів.

У січні приступають до вирощування розсади тепличних томатів. Слід занурити насіння в рожевий розчин марганцівки на 20–30 хв. Це його пробудить. Після цього зернятка ще на 6–7 год. кидають у медовий розчин — 1 ч. л. змішують зі склянкою води.

Можна також насіння потримати 12 год. у воді з-під вимочених сушених грибів. Ті мають великий набір мікроелементів. Рослини, що з'явилися з намоченого насіння міцні й добре витримують похолодання. Поливати розсаду потрібно водою кімнатної температури або використовувати талу. Вона сприяє гарному розвитку рослин.

У зимові теплиці висівають зелень, кінзу, крес-салат, руколу і шпинат. Наприкінці січня — ранні сорти капусти. Також розпочинають вигін цибулин для зимового цвітіння.

Зараз ви читаєте новину «У січні висівають томати на розсаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути