вівторок, 08 жовтня 2019 05:10

Тюльпани садять на пісок

— Тюльпани й лілії висаджую у жовтні. Якщо пізніше, то в замерзаючій землі не виживуть. А так загартуються й не боятимуться грибків, — розповідає Марина Мирвода з міста Біла Церква Київської області. — Чекаю, щоб стало близько 10 градусів тепла. Тоді цибулини не проростуть. Зате навесні зацвітуть раніше.

Розсипає добрива й перекопує ділянку. На 1 кв. м ґрунту вносить два відра компосту або перегною, склянку попелу, дві склянки товченої крейди, 50 г подвійного суперфосфату та 30 г сульфату калію. Очищає цибулини від лушпиння. Копає рівчаки глибиною 15 см, на дно насипає річковий пісок. Він полегшує важкий ґрунт. Розкладає цибулини на відстані 10 см одна від одної. Присипає торфом і сухим листям.

— Лілії саджу тільки зі свіжих цибулин, викопаних цього року. Якось виміняла в знайомої американський гібрид. Вона не хотіла давати, щоб ще в кого ріс її темно-фіолетовий американець. Тому цибулини дала торішні. Не зацвіли.

Вибирає щільні цибулини, з непересушеними корінцями, без цвілевого запаху. Не має бути темних плям. Викопує ями глибиною вдвічі більше від самої цибулини. Розмір залежить від сорту. Для одних може бути 10 см, для других — 25 см. Кидає в кожну яму по жмені піску для дренажу. Кладе цибулину й розправляє корінці. Засипає землею, трамбує долонею й мульчує перегноєм.

Зараз ви читаєте новину «Тюльпани садять на пісок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути