Ексклюзиви
вівторок, 02 грудня 2008 16:05

Старі вишневі гілки до зими обрізають

— Щоб вишня добре плодоносила наступного року, щоосені підрізаю старі гілки, — розповідає киянин 40-річний Михайло Павленко. — Особливо це стосується тих, що в середині крони. Роблю це в листопаді, доки не настали морози. Місця зрізів одразу обробляю садовою замазкою.

Чоловік має дачу на столичному масиві Осокорки. Чотири вишні посадив ще батько 15 років тому. В перші роки деревця були густо всіяні ягодами. Через 10 років вони мали розлогу крону, але майже не плодоносили.

Павленко підрізав старі гілки, на яких утворюється менше бруньок, щоб не забивали ріст молодих пагонів. Залишив молоді завдовжки до 30 см.

— Обрізати старі гілки бажано восени, коли дерева відпочивають.  Можна зробити це й навесні, доки не розпустилися бруньки. Але є небезпека, що можна проґавити цей момент. Коли дерева не пішли в ріст, обрізати гілки не бажано, щоб не нашкодити.

Спочатку Павленко підрізав галузки ножівкою. Витрачав на це більш як годину. Позаторік чоловік купив механічний кущоріз. На обрізання гілок витрачає півгодини.

Зараз ви читаєте новину «Старі вишневі гілки до зими обрізають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути