Ексклюзиви
понеділок, 21 серпня 2017 00:50

Скабіоза пишно цвіте до жовтня

Автор: www.skabioza_lovgarden.ru
  На кущі скабіози виростає до 100 квіток. Якщо регулярно підрізати зів’ялі бутони, то цвістиме до жовтня. Квітки бувають  білі, лілові, фіолетові
На кущі скабіози виростає до 100 квіток. Якщо регулярно підрізати зів’ялі бутони, то цвістиме до жовтня. Квітки бувають білі, лілові, фіолетові

— Останні два роки люди цікавляться новими квітами. Одні хочуть зробити кращу клумбу, ніж у сусідів. Другим набридли жоржини й айстри. В такому випадку раджу виростити скабіозу. Її легко доглядати, і квітка буде дивовижна. Читав, цього року з нею модними є весільні букети, — каже харків'янин 44-річний Олексій Трохимчук, квітникар із садового центру. — Вона — медонос. Тому під час цвітіння в повітрі "стоїть" солодкий запах.

Скабіоза — невибаглива рослина, не боїться холоду. Тому сіяти можна рано навесні й в середині осені. Квіти нагадують кульку, що всередині має дрібні пелюстки, а по краях — більші. Після цвітіння з'являються коричневі насінини. Стебло виростає від 30 см до метра, залежно від різновиду.

— Найчастіше люди купують скабіозу кавказьку. Вона довго цвіте, порівняно з іншими видами. А їх не мало й не багато, майже 100. Якщо регулярно підрізати зів'ялі бутони, то цвістиме до осені. Цей сорт буває білий, ліловий, фіолетовий. Також гарно виглядає Скабіоза Пурпурна. Сама яскраво-бордового кольору з білими краями пелюсток.

Розмножується скабіоза насінням, рідше поділом куща. Сіяти квітку на розсаду починають із березня. Можна одразу у квітник в середині квітня. Робити рядки на відстані 40 см.

— Не зайвим буде посипати на землю перегній і перекопати. Цього підживлення рослині вистачить, щоб прижитися й закласти перші бутони.

Зацвітає за 40 днів після сходів. Цвіте з червня до жовтня. Скабіоза добре росте на освітлених місцях, невибаглива до землі.

— Головне — уникати кислого ґрунту. Бо не цвістиме. Також не садити в місцях, де є часті пориви вітру. Рослина виростає доволі високою, вітер може поламати її чи пригнути до землі.

Поливати потрібно раз на тиждень по 0,5 л води на квітку. Якщо частіше, то загниє коріння й утвориться грибок. Його скабіоза боїться найбільше.

— Хвороби до квітки не чіпляються, хіба що борошниста роса. Її можна вивести препаратами з сіркою.

Зараз ви читаєте новину «Скабіоза пишно цвіте до жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути