— Із квітня по травень висіваю редиску. Це слід робити, доки короткий день. Далі вона вже буде цвісти, а не рости в корінь. Редиска Калейдоскоп має різнокольорові плоди. Вони солодкі, соковиті і щільні, — розповідає Раїса Лященко, 59 років, із селища Чаплинка Херсонської області.
Калейдоскоп — це асорті сортів круглої редиски. Насіння не боїться холодів і витримує заморозки до -2°C. Дозріває за місяць після посіву. Плоди жовті, білі, червоні, бордові й фіолетові. Такі ж кольори у редиски сорту Конфеті.
— Різнокольорова редиска гарна на грядці та в салаті, — каже. — Нема надскладних вимог до посіву чи вирощування. Роблю все як завжди, а врожай виходить — хоч на виставку винось.
Насіння редиски сіє в ящики, їх ставить у тепле місце. Коли зійде — переносить у прохолодну кладовку чи підвал. Має бути температура +1...2°C. Чим тепліше, тим більша ймовірність, що рослина викине стрілку. Можна сіяти відразу на город на глибину 2 см. Відстань між рядками — 10 см. Посіви варто накрити спанбондом до прокльовування рослин.
Коментарі