понеділок, 12 листопада 2018 07:55

Перед посадкою горіхи просушують на сонці

Автор: WWW.GIDFERMER.COM
  Під посадку беруть горіхи з дерева, яке дає великі плоди зі смачними ядрами
Під посадку беруть горіхи з дерева, яке дає великі плоди зі смачними ядрами

— На волоських горіхах сьогодні можна непогано заробити. Щоосені вдається виручити з урожаю непогану суму. Подумуємо навіть горіхову плантацію насадити, — каже 54-річна Віра ­Титаренко з Херсона.

Вирощує дерева з плодів горіха. Садить їх достиглими й очищеними від зеленої навколоплідної оболонки. Плоди під посадку бере з дерева, яке дає великі горіхи зі смачними ядрами.

— Дивлюся не тільки на якість урожаю. Шукаю здорове дерево з гарною кроною й міцним стовбуром. Спеціально відбираю немолоде. Щоб було випробуване і морозом, і спекою.

Відібрані під посадку плоди попередньо просушує. Для цього за сухої погоди кладе на сонячному місці, яке добре продувають вітри.

— Ні на батареї, ні в духовці підсушувати горіхи під посадку не можна. Усе має відбуватися в природних умовах. Інакше не проростуть.

Місце під посадку горіха обирає сонячне, захищене від холодних вітрів і заболочування. Копає яму завглибшки 1 метр. У ширину й довжину лишає по 80 см. Викопаний з ями ґрунт змішує з поживною сумішшю.

— Готую її сама. На 10-літрове відро перегною беру 1,5 кг деревної золи. Змішую із викопаною землею й засипаю назад у яму. Зверху рясно поливаю.

Горіх занурює на 20 см углиб ями. Плід кладе на ребро. Місце посадки мульчує соломою. Перші пагони з'являються навесні. До кінця року виглядають як повноцінні саджанці.

— Із квітня починаю їх рясно поливати. Спершу по піввідра раз на два тижні. Коли сонце припікає сильніше — по відру. У спеку збільшую до двох, і поливаю вже щотижня.Підгодовує навесні й восени. Для весняної підгодівлі бере перегній, компост і деревну золу. Усі інгредієнти змішує й під кожне дерево закладає по 5–6 кг такої суміші. Восени удобрює курячим послідом.

— Перший урожай дерева дають за 4 роки після посадки.

Зараз ви читаєте новину «Перед посадкою горіхи просушують на сонці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути