понеділок, 15 січня 2018 00:30

Пастернак залишають у ґрунті під снігом

Автор: www.SADYRAD.RU
  Пастернак викопують з липня по жовтень. Має приємний гострувато-солодкий смак і тонкий аромат
Пастернак викопують з липня по жовтень. Має приємний гострувато-солодкий смак і тонкий аромат

— Пастернак люблю дужче за селеру, бо має приємний гострувато-солодкий смак і тонкий аромат, — каже Галина Левченко, 58 років, із Чернігова. — Він теж із родини селерових. Нагадує моркву з петрушкою, кмином і фенхелем разом узяті. Надзвичайно корисний.

Пастернак висівають після добре угноєних культур — капусти, огірків, картоплі. Любить родючий ґрунт. Не треба вносити добрива перед посівом, бо коренеплід не нарощуватиме м'якоті, а галузитимуться корінці.

— Сходи з'являються швидко, за 8–12 днів. Проте росте довго. Саджу його разом із морквою. Добре відлякує морквяну муху. Як вилізуть два листочки — проріджую. Відстань між рослинами має бути 5 сантиметрів.

Від нестачі вологи пастернак тріскатиметься. Також у спеку його листки виділяють ефірні масла, що можуть спричинити сильні опіки шкіри.

— Вирощую пізні сорти Студент і Кращий за всіх. Подобається, що вони довгенькі. Якщо хочете ранніх, підійде сорт Круглий. Але він не довгий, а опецькуватий, схожий на селеру.

Пастернак викопують з липня по жовтень. Його можна залишати зимувати на грядці. Рослина холодостійка. Проростки витримують до –7°C. Коли вдарять морози, слід зрізати зелень. Корінь засипати зверху сухим торфом, тирсою чи сухою землею. Утеплити також можна снігом.

— Тільки засипати треба хоча б на 8–10 сантиметрів. Весною, як минуть морози, розгребіть. Зелень одразу піде в ріст.

Зараз ви читаєте новину «Пастернак залишають у ґрунті під снігом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути