Ексклюзиви
понеділок, 12 червня 2017 07:10

Овочі підживлюють дріжджами

— Перець, огірки, помідори і полуницю на дачі підживлюю вугіллям. Виходить дешево та ефективно. Від нього зав'язується більше бутонів, вони швидше ростуть, — каже 36-річна Ольга Піскун із міста Шепетівка Хмельницької області. — Можна линути також під виноград чи смородину. На дорослий кущ треба не менше 30 літрів розчину.

У 10-літровому відрі води розводить 2 л деревного попелу. Перемішує й залишає настоюватися добу. Літрову банку настоянки виливає у відро чистої води. Підливає по літру рідини під кожну рослину.

— На початку літа підживлюю овочі дріжджами. Від них рослини швидко ростуть. Пізніше таке добриво не треба. Тоді потрібен не ріст, а зав'язування плодів.

У відрі в 3 л води розводить 10 ст. л. цукру та 10 г сухих дріжджів.

— Посудину треба брати вдвічі більшу, із запасом, щоб було місце для бродіння.

Перемішує, залишає на 5 год. Потім розчин розводить у 10 л води. Увечері, коли спаде спека, поливає ним городину. Ллє по літру під кожну рослину. Підживлює так двічі на місяць.

— Цей же розчин захищає від грибків. Обробляти ним удень не варто. Випарується з листків, і рослина буде беззахисна. Головне — не братися за підживлення в період дощів. Має бути тепла стала погода, щоб городина увібрала всі мікроелементи.

Зараз ви читаєте новину «Овочі підживлюють дріжджами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути