Ексклюзиви
понеділок, 19 листопада 2018 05:31

Від колорадського жука на городі розкладають картоплю

Автор: www.zen.yandex.ru
  Рослини-сидерати оздоровлюють ґрунт, удобрюють землю та затримують сніг. Вони виділяють речовини-фітонциди, які знищують грибки та шкідників, що живуть у землі
Рослини-сидерати оздоровлюють ґрунт, удобрюють землю та затримують сніг. Вони виділяють речовини-фітонциди, які знищують грибки та шкідників, що живуть у землі

— Жуки та слимаки повиїдали в овочах цілі дупла. Найбільше зашкодили баклажанам, помідорам і болгарському перцю. І це дяка Богу, що рік був урожайний, — розповідає Любов Шейченко, 51 рік, із села Зубів Теребовлянського району Тернопільської області. — Щоб вигнати цих шкідників із городу, на зиму засіяла гірчицю та ріпак. Це найкращий агрозахист проти совки та дротяника.

Такий спосіб жінці підказав знайомий агроном. Сидерати оздоровлюють ґрунт, удобрюють землю та затримують сніг. Вони виділяють речовини фітонциди, які знищують грибки та шкідників, що живуть у землі. Підходять гірчиця, озимий ріпак і жито. Від колорадського жука розкладає по городі картоплю, до якої злазяться восени голодні шкідники. Так зручно їх збирати та знищувати. Також використовує органічні препарати актофіт і мікосан.

— Жуки дохнуть і від настою кореня оману. Продають цю траву в аптеці. Два пакети висипаю у відро, заливаю до верху окропом і настоюю дві доби.

Літр процідженого настою доливає водою у 6-літровий балон для обприскування.

— Кілька років боролася з хрущами. До перетворення в жука личинка чотири роки живе під землею, де їсть коріння овочів і суниці садової. Щоб на городі не було цього шкідника, сію кріп, коріандр або фацелію. Вони приваблюють комах, які харчуються личинками хрущів.

Слимаків до пастки приманює запахом пива та спирту. Наливає у миску пива, кока-­коли чи насипає сухого спирту. З миски вони вже не можуть вибратися.

— Цього року добряче сусідам нашкодила оленка-волохата, совка та вовчки. У мене їх не було. Заводяться там, де є монопосадки. Коли з року в рік на одному місці садять, приміром, картоплю.

Як шкідники з'являються на овочах, обробляє городину актарофітом, бітоксибациліном і лепідоцидом. Восени для профілактики від вовчків, вишневої мухи, плодожерки купує метаризин (ентоцид), боверин. Розчинює ці препарати у воді, згідно з інструкцією. Для більшого захисту сіє коріандр, пастернак, петрушку, селеру та кріп. Ці рослини приманюють ентегофагів — комах, які знищують шкідників.

Зараз ви читаєте новину «Від колорадського жука на городі розкладають картоплю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути