Головне у серпні — зібрати овочі і плоди, зробити заготовки на зиму. Погожої днини в середині місяця почніть виривати цибулю. Врожай розкладіть просто неба тонким шаром. Так просушиться. Під сонцем гинуть усі хвороботворні мікроби. Заготовляйте лише якісну. Тримайте її у сухих, добре провітрених приміщеннях при температурі +2…4°C.
Коренева селера починає пускати пагони. Щоб плоди були великі, висмикніть бічні пагони, залиште тільки центральний. Замульчуйте міжряддя. Кореневу петрушку останній раз проріджують у серпні, залишаючи відстань між рослинами 8–10 см.
У другій декаді серпня дозріває цукрова кукурудза. Збирайте врожай швидко, за п'ять-вісім днів. Заготовлену відразу охолодіть, бо цукор перетвориться на крохмаль і погіршить смак. В холодильнику при температурі +5°C кукурудза зберігається тиждень.
Олійну редьку на сидерати висівають у першій декаді серпня. Закладають грядки суниці, розсаджуючи розетки вусів, що вкоренилися.
Коментарі