понеділок, 18 грудня 2017 00:26

Порічка не боїться морозів

— Крім чорної смородини, розводжу ще й порічки. На смак солодші, та й родять раніше, — каже 46-річна Олена Кулініч із селища Драбів на Черкащині. — Саджу по кілька сортів. Вони невибагливі й морозостійкі.

Кущ плодоносить понад 20 років. Ягоди дозрівають у середині липня. На відміну від чорної смородини, не осипаються з гілок.

— Найбільше подобаються сорти Цукрова й Голландська червона. Не бояться ні морозів, ні грибків. Треба тільки посадити правильно.

Посадила також самозапильний сорт Рання солодка. Дає до 4 кг солодких ягід із легкою кислинкою. Гілки ними всипані. Дозрівають наприкінці червня.

— Сорт Віксне — улюблений. Дає по 5 кілограмів темно-вишневих плодів із куща. Дуже солодкі. Рослина добре витримує морози. Торік стояли більше 30 градусів.

Восени знизу куща відрізує молоді пагони по 30–40 см і зриває з них листя. Ставить їх в обрізану пластикову пляшку з водою у затінку. Коли корені розростуться, висаджує в землю.

— До зими паростки вростуть у землю, зміцніють. Пізньої осені їх можна розсадити.

Зараз ви читаєте новину «Порічка не боїться морозів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути