Ексклюзиви
понеділок, 12 червня 2017 06:40

Комах ловлять на кока-колу

— Я використовую проти шкідників підручні засоби. Вони дієві й малозатратні. У кожного вдома знайдеться сода, кефір або кока-кола. Цих засобів бояться комахи, — каже 47-річний Петро Калач із міста Карлівка на Полтавщині.

— Листя капусти посипаю содою, бо вона добре відганяє гусінь. Її можна використати як підживлення для винограду. У період його дозрівання потрібно сприскувати слабким содовим розчином — 75 грамів соди на 10 літрів води. Щоб уникнути борошнистої роси на огірках, слід чайну ложку соди розвести в літрі теплої води. Таку процедуру повторюю тричі на тиждень. Для аґрусу та смородини підійде столова ложка соди, таблетка аспірину, чайна ложка рідкого мила, столова ложка соняшникової олії на 4,5 літра теплої води. Обпризкувати потрібно раз на тиждень.

Щоб позбутися хрону на грядках зрізаю листя, а місце зрізу посипаю сіллю. Також допоможе зробити буряк солодшим. Його підживлюють слабким розчином — 100 грамів солі на 10 літрів води. Процедуру роблять двічі за сезон. Перший — у стадії чотирьох або п'яти листків, а другий — за місяць до збору врожаю.

Кефір, сироватку чи кисломолочні продукти використовує для профілактики та боротьби із грибковими захворюваннями.

— Для профілактики фіто­фтори на томатах роблю розчин — 0,5 літра кефіру, 250 мілілітрів кола-коли на 10 літрів води. Помідори потрібно обприскувати раз на 10 днів. Кефір можна замінити сироваткою. Чудовою пасткою для комах є кока-кола. Її наливаю у невелику ємкість і прикопую в землю біля рослин. Така приманка зменшить кількість шкідників, — додає Петро Калач.

Зараз ви читаєте новину «Комах ловлять на кока-колу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути