Ексклюзиви
понеділок, 20 серпня 2018 00:51

Китайська капуста пак-чой не утворює качан

Автор: www.spasibovsem.ru
  Зріла китайська капуста пак-чой важить до трьох кілограмів. Головка нростає за 18–20 днів
Зріла китайська капуста пак-чой важить до трьох кілограмів. Головка нростає за 18–20 днів

— Усе літо висаджую розсаду китайської капусти пак-чой. Це не пекінська, як я думала спочатку. Утворює видовжену головку із зібраних докупи листків. Виглядає, як висока ваза, — розповідає 56-річна Галина Даниленко з міста Жовква Львівської області.

— Не має качана, тому дозріває швидко. За 20 днів після висадки розсади пак-чой вже на столі. Її завжди пус­каю на голубці. Дуже зручно.

Спочатку сіє насіння капусти в торф'яні горщики. Проростає два тижні. Після утворення чотирьох справжніх листків пересаджує рослину на город. Пак-чой має висоту 35–50 см. Коріння проникає в ґрунт не глибше ніж на 15 см. Відстань між рядами залишають 25–30 см.

— Не саджу на місце, де минулого року ріс будь-який вид капусти. Бо набереться хвороб. Якщо вистоїть, то буде повільно нарощувати листя. Кращий попередник для китайської капусти — огірок.

Щоб розсада швидше прижилася, вранці та ввечері обприскує її водою протягом тижня. Коли виростає, підгортає, як картоплю. Перед цим посипає грядки деревним попелом.

— Вибрала сорти Ластівка й Прима. Чимала головка наростає за 18–20 днів після появи сходів. Зріла важить 2–3 кілограми. Підмітила, що краще не виривати, а зрізувати сам плід. Тоді на стеблі виросте ще одна головка.

Із коренем витягає тільки наприкінці вересня.

— Якщо не зрізати стебло на зиму, то наступного року рослина дасть жовтеньку квітку. З неї можна зібрати насіння й сіяти новий урожай.

Зараз ви читаєте новину «Китайська капуста пак-чой не утворює качан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути