Ексклюзиви
понеділок, 26 серпня 2019 05:01

Капустяного метелика знищують чистотілом

Капустяного метелика знищують чистотілом

- Капусту зрешетив паразит. Отвори такі, як від дротянки на картоплі. Спочатку на споді листків таборяться білі метелики, які відкладають личинки. Ті підростають і псують усю плантацію, — говорить Маргарита Іщенко, 40 років, із села Наварія Пустомитівського району Львівської області. — Сусідка підказала, що то білокрилка. Її плутають із тлею.

Метеликів поменшало, як оббризкала капусту відваром чистотілу. Нарізає його свіжі гілки й заповнює половину відра на 10 л. Заливає до верху водою та залишає на добу настоюватися. Потім кип'ятить 30 хв., проціджує і розводить удвічі більшою кількістю води. Обприскує капусту. Повторює за тиждень.

— Виявилося, що відкладені личинки лежать у землі й непомітно висисають соки з рослини. Якщо їх не вийшло по­збутися першим розчином, готую другий — убивчий.

Змішує 10 л води і 2 ст. л. карбофосу. Обприскує під вечір і накриває грядку плівкою на 2 год. Знімає укриття, шкідник має опасти з рослини.

Зараз ви читаєте новину «Капустяного метелика знищують чистотілом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути