Ексклюзиви
вівторок, 21 березня 2017 05:50

Капусту від шкідників обприскують прилипачем

— Капусту від шкідників захищаю маззю-прилипачем, — каже 56-річна Леся Довгопол із села Тарасівка Київської області. — Він обгортає листя плівкою, яка не змивається навіть дощем. Від цього довше діють препарати, швидше дозріває урожай. Рослина отримує мінеральні речовини.

У магазині для городників купує банку прилипача. Столову ложку заливає 0,5 л води. Ретельно перемішує. Виливає в ­оприскувач і обробляє капусту. Після цього листки наче вкриті воском.

— Через два тижні кладу на рослину личинки трихограми, які знищують шкідників. Капустяний метелик відкладає яйця, а ця личинка в них кладе свої. Щоб позбутися усіх шкідників, треба випустити личинок тричі. Виходить подвійна вигода: дешево і без хімії.

В одній упаковці — 10 тисяч яєць. Їх треба просто покласти на рослину. Коштує 20–25 гривень. Капусті вони не загрожують, адже п'ють тільки нектар. Одна личинка знищує 80 шкідників і живе два тижні.

Зараз ви читаєте новину «Капусту від шкідників обприскують прилипачем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути