Вівторок, 29 липня 2008 15:12

Кабачки зривають невеликими

60-річна киянка Ольга Дідченко вирощує кабачки на дачі біля Яготина Київської області. Жінка висаджує розсаду в травні, коли ґрунт прогріється до +15 С°. Ямки копає невеликі, як під огірки. Удобрює органічними добривами.

— Кабачки утворюють плоди десь через тиждень після відцвітання жіночих квіток, — розповідає Ольга Дідченко. — На одному стеблі може бути 2–3 плоди. Із їх появою подальше утворення зав"язі припиняється.

Щоб стебло могло добре плодоносити, жінка радить зривати кабачки завдовжки 20–25 см. Перезрілі плоди не такі смачні, вони гальмують розвиток рослини.

— Якщо зривати лише молоді кабачки, на стеблі постійно з"являтимуться маленькі відростки, з яких формуються нові плоди, — каже Ольга Дідченко. — Адже тоді вони зможуть отримувати більше вологи та поживних речовин.

Перший урожай кабачків жінка починає збирати в кінці липня — на початку серпня. Каже, стебло може плодоносити до вересня, давати за сезон декілька врожаїв.

Зараз ви читаєте новину «Кабачки зривають невеликими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода