Ексклюзиви
понеділок, 19 лютого 2018 07:25

Ірезіне має яскраво-червоне листя

Автор: WWW.FLOWERBANK.RU
  Стебла ірезіне виростають до 40 сан­тимет­рів, хоча є й карликові, вдвічі нижчі. Листки — з виїмкою посередині. Мають чіткі червоні жилки
Стебла ірезіне виростають до 40 сан­тимет­рів, хоча є й карликові, вдвічі нижчі. Листки — з виїмкою посередині. Мають чіткі червоні жилки

— Ірезіне — популярна рослина. З нею легко робити композиції на клумбі. Може плестися килимом чи бути пишним кущем, — розповідає 37-річна Марина Березовська, працівник теплиці Київзеленбуду. — Пагони й листя має яскраво-малинового кольору. Цвіт її не дуже ціниться. Жовті квіточки — дрібні й непримітні, а листя ­гарне.

Стебла ірезіне виростають до 40 см, хоча є й карликові, вдвічі нижчі. Листки — з виїмкою посередині. Мають чіткі червоні жилки.

— Рослину можна вирощувати як однорічник. Або переносити на зиму в приміщення і весною зрізувати живці. Так ростиме в хаті як вазон, і півклумби ще можна засадити.

З кінця лютого до початку березня зрізує 10-сантиметрові верхівки. Тоді рослина прокидається від зимового спокою і починає активно рости. Живці поливає вкорінювачем і садить у контейнер із піском і торфом, які змішує в рівних частинах. Ставить у кімнаті з температурою +21...24° С. Так швидше пустить корінці. Приживаються за 1,5 тижня. Розсаджує в окремі горщики. Заповнює їх земляною сумішшю з двох частин листової, дернової й пере­гнійної землі та однієї частини піску. У травні висаджує на клумбу.

— Треба вибирати сонячне місце, бо листя стане бліде.

Ірезіне може загинути після тривалої засухи. Спочатку скидає листя, а потім в'януть пагони. Тому влітку її поливають.

— Росте швидко. Аби мала охайний вигляд, слід обрізати чи відщипувати пагони. Це стимулює розгалуження і формує кущик.

Із шкідників ірезіне може обсісти ­попелиця. Від неї рослини обробляють інсектицидом, що містить піретрум.

— З весни до осені ірезіне підживлюю двічі на місяць мінеральними або органічними добривами. Чергую їх.

Восени рослину пересаджує в горщик із субстратом: по одній частині торфу й піску, по чотири частини листяної і дернової землі, дві частини перегнійної. На дно слід насипати биту цеглу. Дренаж захищає коріння від загнивання. Вносить у добре освітлене приміщення. Інакше пагони по­тон­шають і витягнуться.

Зараз ви читаєте новину «Ірезіне має яскраво-червоне листя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути