Ексклюзиви
понеділок, 26 червня 2017 07:40

Гречка очищує город від пирію

— Як тільки викопую врожай ранньої картоплі, на її місце сію гречку. Вона виводить з городу пирій. Те саме роб­лю з рештою городу після збору овочів, — каже 47-річний Василь Тарасюк зі Старокостянтинова Хмельницької області. — На осінь гречку не кошу. Залишаю перегнивати на зиму, а весною переорюю город. Виходить і чистка землі, і натуральне підживлення.

Гречку можна замінити на жито, білу гірчицю, горох чи овес. З городу зникає не тільки пирій, але й мишій, берізка та інші бур'яни.

— Гречка — моя улюблениця. Вона розпушує ґрунт, залишаючи в ньому ходи, через які краще проходить повітря та вода. Збагачує його калієм, азотом і фосфором. Раз посію і вже не підживлюю на наступний рік городину. Усе потрібне вона візьме від гречки.

Сіє завглибшки 5 см і загортає землею.

— Якщо погода стоїть жарка і немає дощів, не зайве ділянку закаткувати або хоча б пристукати зворотним боком залізних грабель. Сіяти можна цілий рік. Навіть за шість тижнів до перших заморозків. Щоб до холодів встигла зійти.

Зараз ви читаєте новину «Гречка очищує город від пирію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути