середа, 11 квітня 2018 00:40

Газон сіють на утрамбовану ділянку

Автор: www.avtopolivmarket.in.ua
  На газон висаджують не один вид трави, а кілька — вівсяницю червону, тонконіг лучний і райграс пасовищний. Вони стійкі до витоптування, посухи й морозу
На газон висаджують не один вид трави, а кілька — вівсяницю червону, тонконіг лучний і райграс пасовищний. Вони стійкі до витоптування, посухи й морозу

— Зекономив на газонній траві й мав півділянки з прогалинами. Першого року нічого про це не знав. Та ще посіяв не у квітні, а в травні. Чекав, щоб земля прогрілася. А тоді насінню важко прорости. Йому треба багато вологи, якою земля просякнута із зими, — каже Максим Куниця з смт Петриківка Дніпропетровської області. — Наступного року робив все за правилами й отримав міні-футбольне поле.

Вибирає сонячне місце. Ґрунт підійде будь-який, аби не глинистий.

— Якщо ділянка зовсім неродюча, спочатку треба насипати шар піску та шар щебеню. Щоб волога швидко відходила від коріння і воно не загнивало. Аж тоді насипати родючий чорнозем.

Спочатку збирає камінці та розрівнює землю граблями із залізними зубцями. Трохи притрамбовує зверху котком і ще раз проходиться граблями. Мають вийти борозенки. Так можна обійтися без сівалки. Хоча вона сіє ідеально — дрібні насінини ближче до поверхні ґрунту, великі — закопує глибше.

— Сію не один вид трави, а суміш — вівсяниця червона, тонконіг лучний і райграс пасовищний. Вони стійкі до витоптування, посухи й морозу.

Насіння розсипає рівномірно. Зверху проходить віяловими граблями, які трохи прикриють його землею. Перші сходи з'являються через два тижні. Два тижні після їхньої появи щодня поливає, щоб не пересихав верхній шар. Робить це шлангом з криниці. Затикає отвір пальцем — виходить дрібний дощик. Зволожує землю і не вимиває насіння.

Підстригає газон, коли трава вища за 15 см.

— У мене немає газонокосарки, тому роблю це косою. Пробував серпом. Тоді зріз кривий і вся ділянка нерівна.

Після цього газон поливає. Далі косить раз на два тижні.

Щоб трава росла густіша, двічі на місяць підживлює мінеральними добривами. Бере їх 50 г на 1 кв. м. Купив у садовому магазині.

Газонокосарки подібні до дитячих візків

— Зараз газонокосарки перестали бути дорогим задоволенням. Вони є на різний гаманець, — каже Ігор Мотліч, консультант столичного садового центру.

Бувають механічні, електричні й бензинові. Серед механічних — газонокосарки шпиндельного і барабанного типу. Це коли людина котить пристрій перед собою, як дитячий візок. При русі ножі обертаються і зрізують траву.

Ці косарки дешевші, порівняно з електричними й бензиновими моделями. Ними зручно користуватися на невеликій площі для скошування м'якої трави. Не справляються з бур'янами і жорсткою травою.

Для великого газону краще купити косарку з бензиновим або електричним двигуном. Вони ще й скидають скошену масу в травозбірник. Є моделі, які дуже подрібнюють траву, а потім розкидають. Це — чудове органічне добриво.

Зараз вибирають здебільшого електричні газонокосарки за їхню безшумність. Комфортно людині, яка працює, і сусідам.

Зараз ви читаєте новину «Газон сіють на утрамбовану ділянку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути