понеділок, 19 серпня 2019 05:21

Чорні помідори бліднуть під час маринування

— Намучилася торік із помідорами так, що цього року згодилася на екзотику. Посіяла чорні помідори. То з ними не знала фітофтори, — розповідає Галина ­Мухіна, 46 років, із села Заріччя Житомирської області. — На пакетику написано, що стійкі до грибків.

— Чорні помідори не стійкі до фітофтори. Вони просто ранньостиглі, тому встигають віддати врожай, — говорить Роман Крутько, 51 рік, з Інституту овочівництва й баштанництва. — На ці сорти в останні роки почався бум. Справа не тільки в кольорі, а й в антиоксидантних речовинах. Вони корисні для організму. Овочі набувають темного відтінку від переопилення різних сортів. Що їх більше, то темніший колір. Такі гени є у всіх пасльонових.

Чорні плоди різняться тільки кольором і формою. Дрібніші, бо науковці не ставили за мету вивести крупні плоди. Усі сорти отримані від гібридизації з напівдикими формами. Бувають коричневого та темно-фіолетового відтінку, залежно від сорту.

— Чорні овочі призначені для вживання у свіжому вигляді. При маринуванні виходить мутний розсіл. При приготуванні бліднуть. Стануть помаранчевими чи червоними.

Зараз ви читаєте новину «Чорні помідори бліднуть під час маринування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути