Ексклюзиви
середа, 07 березня 2018 05:10

Біопрепарат для чистих хлівів важливо придбати навесні

Автор: WWW.VIKNA.IF.UA
  Біопрепарат безпечний для тварин. Перетворює рештки їжі й відходи в рідину без запаху. Тварини менше хворіють, у них підвищується апетит
Біопрепарат безпечний для тварин. Перетворює рештки їжі й відходи в рідину без запаху. Тварини менше хворіють, у них підвищується апетит

— За сильних морозів у хлівах утворюється багато конденсату. Через цю надмірну вологу тварини хворіють, мають проблеми зі шкірою та травною системою. До худоби викликав ветеринара. Він порадив обробити приміщення біо­препаратом "Чистий хлів", — каже 56-річний Микола Труханевич із села Гавришівка на Вінниччині.

— Його достатньо полити у хліві. Для кращої обробки я ще й з пульверизатора стіни побризкав. За кілька днів помітив результат — у хліві стало менше вологи, не смерділо сечею. Рештки їжі й відходи перетворюються в рідину без запаху та стікають у збірник для сечі. Корова і свині почали краще їсти.

Біопрепарат важливо купувати навесні. Допомагає впоратися з грибками, пліснявою і неприємним запахом, що накопичилися за зиму. Цим засобом можна обробляти курники, клітки для кролів, сараї для свиней і корів. Він безпечний для всіх тварин.

— Основа біопрепарату — живі бактерії, що переробляють відходи. Вони харчуються всім, що має запах, — додає Труханевич.

Біопрепарат також сиплють у вигрібні ями. Найкраще робити це навесні, коли температура повітря стає більш як нуль. Тоді відходи швидше переробляються на рідину без запаху.

— Навесні починає танути сніг і рівень вологи піднімається. Всі, хто має вигрібні ями чи туалети, на цей період шукають асенізаторну машину. А я — біопрепарат. Кидаю порошок у яму. А за тиждень звідти насосом викачую воду, якщо потрібно. Вона без запаху та кольору. Виливаю її у сад, як додаткову вологу для дерев. Бактерії самі працюють один-три місяці. Потім їхній запас треба поповнювати знову. А навесні часто на біопрепарати роблять знижки. Тому купую на весь сезон. Для хліва й вигрібної ями використовую різні. Які саме брати, підкажуть у садовому магазині.

Зараз ви читаєте новину «Біопрепарат для чистих хлівів важливо придбати навесні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути