понеділок, 19 лютого 2018 05:55

Білі баклажани сіють до кінця лютого

— Посіяла білі баклажани на продаж. Вирощую лише українські сорти, тому купила Білу Лілію. Плоди на смак подібні до печериць. Готові до вживання за 100–120 днів після посіву, — каже 38-річна Сніжана Кликур із села Зоряне Христинівського району Черкаської області.

На кущі виростає шість-вісім баклажанів вагою 300 г.

— Не дають гіркоти, бо не містять речовини соланіну. Цікаві також сорти Пінг-понг і Бембі. В них плоди кругленькі, як помідори. Син називає їх сніжками, бо якраз поміщаються йому в долоню.

Сіє баклажани до кінця лютого. Спочатку кладе насіння в слабкий розчин марганцівки на 2–3 год. Тоді розкладає в окремі стаканчики.

— Щоб розсада не витягувалася, ставлю на сонячне підвіконня.

Змішує дві частини землі з городу, одну частину перегною й одну — піску. Така суміш живить коріння і захищає від застою вологи.

— Кімнату, де стоїть розсада, обов'язково провітрюю. Щоб не поцвіла земля. Температура повітря має бути не нижче 23 і не вище 30 градусів.

Через два місяці висаджує в ґрунт або теплицю. Вибирає місце після цибулі, капусти, огірків, квасолі чи гороху.

Баклажани підживлює тричі за сезон: під час цвітіння, перед збиранням плодів і після нього. Так швидше росте і зміцнюється корінь. Коли зав'яжуться плоди, готують розчин із 1 ч. л. аміачної селітри, 3 ст. л. суперфосфату і 2 ч. л. сірчанокислого калію на 10 л води. Восени вносять на 1 кв. м 25 г суперфосфату і 25 г сірчанокислого калію. При весняному обробітку ґрунту — 20 г сечовини на 1 кв. м.

Зараз ви читаєте новину «Білі баклажани сіють до кінця лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути