Ексклюзиви
понеділок, 23 вересня 2019 07:46

Бджолярі вмонтували у вулик датчики активності комах

Автор: AGRODAY.COM.UA
  ”Розумний вулик” рахує бджіл, контролює температуру всередині, чистоту повітря та кількість меду. Всі дані відображаються в смартфоні чи комп’ютері пасічника
”Розумний вулик” рахує бджіл, контролює температуру всередині, чистоту повітря та кількість меду. Всі дані відображаються в смартфоні чи комп’ютері пасічника

— Для пасічників почалася нова епоха. Ми створили "розумний вулик", з яким вони економлять час і можуть мобільно обмінюватися даними, — говорить Олег Калінін, 32 роки, представник Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва в Миколаївській області.

Він з іншими бджолярами фірми "Медова фабрика" розробили "розумний вулик". Завдяки цьому пристрою пасічники можуть не лише спостерігати за бджолами, а й керувати процесом збирання меду.

"Розумний вулик" передає власнику дані про температуру повітря, сонячну активність і вагу вулика. Всі заміри відображаються в смартфоні чи комп'ютері пасічника в режимі онлайн. Датчик рахує бджіл, контролює температуру всередині, чистоту повітря та кількість меду. Людина бачить продуктивність кожного вулика.

— Україна хоч і є лідером у світі з виробництва меду, але його й досі заготовляють старим способом. Натомість "розумний вулик" дозволяє менше турбувати бджіл та отримувати більше меду. Цей пристрій поки що не надійшов у продаж, тому ціну не визначили.

Далі планують створити соціальну мережу для бджолярів. У ній кожен зможе бачити, що робиться на пасіці в колеги. Для цього той має відкрити доступ. Це важливо для накопичення інформації й створення найкращої моделі поведінки "розумного вулика".

Зараз ви читаєте новину «Бджолярі вмонтували у вулик датчики активності комах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути