Ексклюзиви
понеділок, 15 квітня 2019 05:05

Як обрати правильну кукурудзу для посіву

Фермери переконалися, що солодка кукурудза — одна з найприбутковіших культур на ринку. Але як обрати правильне насіння, щоб зібрати якісний врожай?

Агроексперт Павло Лисенко розробив технологічну карту вирощування кукурудзи. Він радить фермерам не економити на насінні й обрати суперсолодкі сорти чи гібриди, з вмістом цукрів понад 20%. Це імпортні гібриди — Добриня, Оверленд або "мнагорські": Джамала, Фіона, Венеція (Джульєтта), Роттердам, Юрмала, Мармурова та інші.

— Технологія вирощування аналогічна, як у зернової кукурудзи. Сорти, які відрізняються за кольором зерна, мають бути посіяні на відстані 100–150 метрів, — каже директор компанії "Мнагор" 40-річний Михайло Нагорняк.

Кукурудза — не лише качани. Зелена маса цінна для селян, її гарно поїдають корови, кози, кролі. Піднімає надої молока, м'ясо стає ніжним.

Як правильно обрати насіння, щоб гарантовано мати збут продукції, знає Василь Сабардак. Він розробив унікальну методику зеленого конвеєра, врахувавши яку, ви гарантовано отримаєте можливість заробити до 1 млн/га.

Деталі за тел. 0(67) 236 51 51.

Зараз ви читаєте новину «Як обрати правильну кукурудзу для посіву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути