— Синові лікар призначив їсти аґрус і пити з нього компоти, — розповідає 50-річна Ганна Бурбела з села Волошиново Старосамбірського району Львівської області. — Має проблеми з нирками, а аґрус їх добре чистить, бо є сечогінним.
Жінка замовила в інтернеті саджанці. Ті дали плоди вже наступного року.
— Восени під кожен кущ вношу органічні добрива раз на два-три роки. Також підгодовую аміачною селітрою. Аґрус любить розсипчастий, пухкий ґрунт, без бур'янів. Потребує регулярного проріджування гілок, оскільки загущення впливає на якість і розмір ягід.
Власник садового розплідника із міста Бахмут на Донеччині 44-річний Андрій Тітов вирощує різні види саджанців аґрусу.
— У мене посадковий матеріал замовляють з усієї України, — каже. — Більшість сортів дають плоди в найкоротші терміни. Наприклад, аґрус Берил швидкоплідний. Кущі виростають середньої довжини, густі та зігнуті. Ягоди до 9 грамів, світло-зелені, округлі, з тонкою шкіркою. Смак кисло-солодкий, десертний. Сорт зимостійкий, а також витривалий до борошнистої роси і весняних заморозків.
Також садівник пропонує клієнтам сорти: Десертний, Куршу Дзинтарс, Ласкавий, Аристократ, Гранд, Полонез та інші.
Замовити саджанці аґрусу й отримати консультацію щодо посадки можна на сайті titovchp.uaprom.net або за телефонами 0(99) 415 00 15,
0(63) 461 88 32, 0(67) 629 94 55.
Коментарі