понеділок, 21 вересня 2020 14:20

Заготівля на зиму: коли слід викопувати буряк

Заготівля на зиму: коли слід викопувати буряк
Зовнішні ознаки збору– пожовкле та сухе нижнє листя, нарости на поверхні. Фото: Just Name from Pexels

Щоб буряк довго зберігався, його треба вчасно зібрати. Слід врахувати сорт, кліматичні умови та ознаки дозрівання коренеплоду.

Викопують буряк, коли температура повітря опуститься до +4°С. Це переважно припадає на кінець вересня, а в теплу осінь - на початок жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як доглядати за лохиною восени: обрізування й укриття

Визначити, дозріли коренеплоди чи ні, можна за зовнішніми ознаками. Потрібно оглянути верхівку над поверхнею ґрунту. Шкірка у буряка має загрубіти, а нижнє листя - пожовтіти й засохнути. Викопані коренеплоди не радять залишати на сонці, бо пов'януть. Треба прибрати в сухе, добре провітрюване приміщення.

У кожного дачника хоча б раз вирощені томати не виправдали сподівань. Розрізаєш плід, а він м'який та не має смаку. Є кілька причин цього.

Зараз ви читаєте новину «Заготівля на зиму: коли слід викопувати буряк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути