Щоб буряк довго зберігався, його треба вчасно зібрати. Слід врахувати сорт, кліматичні умови та ознаки дозрівання коренеплоду.
Викопують буряк, коли температура повітря опуститься до +4°С. Це переважно припадає на кінець вересня, а в теплу осінь - на початок жовтня.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як доглядати за лохиною восени: обрізування й укриття
Визначити, дозріли коренеплоди чи ні, можна за зовнішніми ознаками. Потрібно оглянути верхівку над поверхнею ґрунту. Шкірка у буряка має загрубіти, а нижнє листя - пожовтіти й засохнути. Викопані коренеплоди не радять залишати на сонці, бо пов'януть. Треба прибрати в сухе, добре провітрюване приміщення.
У кожного дачника хоча б раз вирощені томати не виправдали сподівань. Розрізаєш плід, а він м'який та не має смаку. Є кілька причин цього.
Коментарі