Ексклюзиви
понеділок, 15 серпня 2022 20:38

За допомогою столового оцту: як підживити садові й кімнатні рослини

За допомогою столового оцту: як підживити садові й кімнатні рослини
Часто квіти припиняють рости через неможливість засвоювання мікро- та макроелементів, які є в ґрунті. Фото: pexels.com

Є спосіб, завдяки якому можна підживити квіти, щоб вони продовжували рости. Він підходить як для кімнатних, так і садових рослин.

Часто квіти припиняють рости через неможливість засвоювання мікро- й макроелементів, які є в ґрунті. Тому можна спробувати застосувати звичайний столовий оцет, який є майже на кожній кухні. Саме цю речовину можна назвати справжнім "рятівником" рослин, пише ТСН.

Щоб підживити квіти, треба приготувати спеціальний розчин: на 10 л води (відро) додати 1 склянку (200 мл) столового 9% оцту. Ретельно перемішати суміш. Рекомендовано підливати розчин під корінь кожної квітки, яка припинила рости.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Осінній квітник: як красиво висаджувати хризантеми

Щоб зробити розчин ефективнішим, можна додати до 200 мл оцту 9% шкаралупу від п'яти яєць. Попередньо її потрібно дрібно потовкти.

"Суміш має настоюватися одну добу. Потрібно збовтувати розчин кілька разів на день. Наступного дня його потрібно процідити, додати 10 л води й полити квіти", – зазначило видання.

Здоров'я кімнатних рослин залежить від багатьох чинників, зокрема й підживлення. Розчини, приготовані самостійно, часто є набагато ефективнішими, ніж придбані в магазині. Приготувати їх просто. До того ж для цього використовують продукт, який є в кожного – цибулю, а точніше її лушпиння.

Зараз ви читаєте новину «За допомогою столового оцту: як підживити садові й кімнатні рослини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути