середа, 01 вересня 2021 14:33

Назвали насіння соняшника, якому не страшна посуха

 

Обираючи соняшник для посіву, треба зважати на його основні переваги. Насіння соняшника дуже популярне у господарствах, бо на врожай є великий попит. Саме тому надзвичайно важливо, щоб він не пропав.

Окрім відповідного стану ґрунту, температури повітря, якісного посівного матеріалу, треба продумати й природні умови. Адже несподівана посуха, чи розповсюджена хвороба може зруйнувати весь врожай і роботу фермера, а відповідно і прибуток.

Гібридні сорти соняшника є одними із найбільш стійких до всіх важких умов, тому й за врожай можна не хвилюватися. Вони швидко адаптовуються до кліматичних умов регіону, в якому їх посіяли.

В Україні компанія ТОВ Госппостач та інтернет-магазин "Агроторг" представляють виробника Сербського насіння соняшнику. Вони багато років працюють із насіннєвими матеріалами на ринку. У продукції є й гібридні сорти. Їх треба обирати саме в якісних та офіційних дистриб'юторів. Тоді врожай точно не пропаде і прибуток не буде під загрозою. Компанія пропонує найпоширеніші види гібридів: високоолійні, низьколужні, панцирні. Зазвичай вони дають стабільний врожай, не обсипаються, коли дозріли. Можуть протистояти хворобам, посухам. Важливо, що їхнє насіння має великий відсоток олійності.

Оскільки літо в Україні стає з кожним роком все більше жарким, то посуха може бути проблемою номер один для насіння соняшника. Є один вихід ‒ обрати гібрид насіння, якому ця проблема не страшна. Компанія пропонує гібрид "НС Таурус". Його вивели сербські селекціонери спеціально на українських землях ‒ Одеській, Херсонській, Запорізькій областях. Ці регіони вважають найбільш посушливими, але "НС Таурус" показав чудову врожайність у таких умовах. Якщо ж навпаки ‒ забагато вологи, то урожай буде ще кращим. Насіння генетично стійке до п'яти різних видів заразихи ‒ фомопсис, переноспороз, біла гниль, іржа, вовчок. Фактично, для нього неважливо, у яку землю сіяти, все одно проросте. Також цей різновид невибагливий до добрив. Ними можна підживлювати, а можна й ні, на врожаї це не позначиться. Вегетаційний період "НС Таурус" триває 109-113 днів.

У дистриб'юторів також можна замовити й інші різновиди посівних матеріалів соняшнику та інших культур. Консультанти порекомендують і знайдуть найкращий варіант для індивідуальних умов кожного.

Зараз ви читаєте новину «Назвали насіння соняшника, якому не страшна посуха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути