середа, 24 липня 2019 09:15

Назвали дієвий спосіб боротьби з гігантським шкідником
4

Нашестя рудих слимаків почалося від потепління в Україні
Фото: gk-press.if.ua
Нашестя рудих слимаків почалося від потепління в Україні
Нашестя рудих слимаків почалося від потепління в Україні
Нашестя рудих слимаків почалося від потепління в Україні

Іспанські слимаки є найбільшими шкідниками влітку. Вони їдять всю підряд городину. Їх нашестя почалося через потепління.

Про це розповідає агроном Валентин Хорош із міста Мена Чернігівської області.

"Для їх розмноження необхідні підвищена вологість і висока температура повітря. Яйця відкладають восени, ховаючи їх у тріщини чи вологі укриття. Нове покоління з'являється у травні. Вдень слимаки ховаються у верхньому шарі ґрунту, іноді навіть на глибині до метра, де під'їдають коріння. З настанням темряви вилазять на поверхню в пошуках їжі.

Їх важко виманити зі сховку, бо вилазять на город вночі. Щоб потрапили в пастку, треба закопати в землю миски й налити солодкої води чи пива. Так не перевернуться від напливу шкідників. Туди сповзаються слимаки і можна їх виловити.

Часто люди посипають слимаків і ґрунт сіллю. Однак це скоріше шкодить землі. Тому через деякий час доведеться знімати пошкоджений шар і завозити новий. Краще брати рукавиці, пінцет і збирати слимаків вручну, ніж застосовувати сіль. Рукавички потрібні, бо шкідники можуть переносити інфекцію", - розповідає спеціаліст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали кого заборонили ловити в річкахЄ рослини, що відлякують слимаків — настурція, часник, лаванда, розмарин, шавлія. Їх висаджують в міжряддях.

Для профілактики появи слимаків, варто забирати з городу ­рослинні рештки. В них слимаки відкладають яйця. Спиняє шкідника посипаний на ґрунті попіл або товчені шкаралупи яєць.

В голландському місті Утрехт прикрасили автобусні зупинки. Там на 316 дахах облаштували своєрідні газони.

У Нідерландах 358 видів бджіл, більша половина яких знаходяться під загрозою зникнення. Для боротьби з цим перетворили автобусні зупинки в безпечні для бджіл місця з рослинами.

Зараз ви читаєте новину «Назвали дієвий спосіб боротьби з гігантським шкідником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути